Παρεμβαίνοντας στην κοινή συζήτηση για τα «Ανθρώπινα δικαιώματα, ελευθερία του Τύπου και των ΜΜΕ ανά τον κόσμο» στο Στρασβούργο, στις 12 Ιουνίου 2013, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕΜπάμπης Αγγουράκης τόνισε τα εξής:
«Τα θέματα που συζητάμε απέκτησαν επιπλέον επικαιρότητα γιατί η ελληνική κυβέρνηση έκλεισε χτες βράδυ με μια απαράδεκτη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου τη Δημόσια Ελληνική Ραδιοτηλεόραση (ΕΡΤ), απολύοντας χιλιάδες εργαζόμενους.
Το μέτρο αποτελεί ισχυρό πλήγμα στο δικαίωμα στην ενημέρωση, πλήγμα για τις λαϊκές ελευθερίες. Με την ενέργεια αυτή η κυβέρνηση παραδίδει την ενημέρωση, το δημόσιο φορέα ραδιοτηλεόρασης, ραδιοφωνικούς σταθμούς και εκπομπές, διαδικτυακούς τόπους, ένα τεράστιο οπτικοακουστικό αρχείο, μεγάλο κομμάτι της πολιτιστικής δημιουργίας της χώρας και μια σημαντική τηλεοπτική υποδομή στους ιδιωτικούς επιχειρηματικούς ομίλους.
Η κυβέρνηση διέκοψε την εκπομπή του σήματος της ΕΡΤ, για να εμποδίσει τους εργαζομένους της ΕΡΤ να ενημερώσουν για τις εξελίξεις.
Η απαράδεκτη αυτή απόφαση έχει προκαλέσει την αγωνιστική αντίδραση του εργατικού λαϊκού κινήματος.
Καταγγέλλουμε την τρικομματική κυβέρνηση και την πολυεθνική εταιρεία ψηφιακών δορυφορικών μεταδόσεων DIGΕΑ για τη διακοπή του ψηφιακού σήματος του τηλεοπτικού σταθμού "902 TV", ο οποίος αναμετέδιδε το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ.
Το σκάνδαλο είναι ακόμα μεγαλύτερο γιατί Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κρύβονται πίσω από ισχυρισμούς ότι το θέμα είναι αρμοδιότητα της ελληνικής κυβέρνησης όπως ακούστηκε σήμερα.
Πρόκειται για πρόκληση γιατί η ΕΕ ποτέ δεν κουράζεται να μιλά για "παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων" και "δημοκρατικών αρχών" όταν έχει ανάγκη από προσχήματα για τις επεμβάσεις της προς όφελος των συμφερόντων των μονοπωλίων που υπηρετεί».
902.gr