Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ: Ούτε φύλλο συκής…

Μανώλης Αντωνίου
Σε δυο βάρκες προσπαθούν να ισορροπήσουν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ όσον αφορά το κλείσιμο της ΕΡΤ. Από τη μια, τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ, διαβεβαιώνουν και ουρλιάζουν ότι διαφωνούν με την απαράδεκτη κίνηση της ΝΔ να προχωρήσει στο κλείσιμο της ΕΡΤ, καταθέτουν κοινή πρόταση αλλά κανένας από τους δυο εταίρους της ΝΔ στη συγκυβέρνηση δεν θέτει θέμα σταθερότητας της κυβέρνησης παρά μόνο ...συνεννόησης των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης! Έτσι, μετά από τη συνάντηση που είχαν οι πρόεδροι των ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, τόσο ο Ευ. Βενιζέλος όσο και ο Φώτης Κουβέλης ζητούν από τον πρωθυπουργό συνάντηση των τριών αρχηγών των κομμάτων της συγκυβέρνησης προκειμένου να «επικαιροποιήσουν την προγραμματική τους συμφωνία» και να «βρουν κοινό πολιτικό τόπο» για ορισμένα θέματα, όπως το θέμα του κλεισίματος της ΕΡΤ. Στην ουσία η προϋπόθεση που θέτουν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, τόσο με τις δηλώσεις των αρχηγών τους όσο και με την πρόταση που κατέθεσαν για τη μη κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου…

Εξάλλου, ο Ευ. Βενιζέλος και ο Φ. Κουβέλης στις δηλώσεις τους δεν έχασαν την ευκαιρία να δώσουν διαπιστευτήρια πίστης στο έργο της συγκυβέρνησης, καθώς ο μεν Βενιζέλος δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα «εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας» και ο δε Κουβέλης δήλωσε ότι η κυβέρνηση «μπορεί να συνεχίσει την πορεία της με επιτυχία και να ολοκληρώσει το έργο της»! Δε διαφωνούν ούτε σε μια τρίχα από το αντιλαϊκό πρόγραμμα που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση στην οποία συμμετέχουν. Γι’ αυτό και δε χάνουν ευκαιρία να τονίζουν ότι χρειάζεται «εξυγίανση» και «γενναίες μεταρρυθμίσεις» στη δημόσια ραδιοτηλεόραση και όλο το δημόσιο, αλλά ...όχι με αυτόν τον τρόπο, όχι, δηλαδή, με κλειστή την ΕΡΤ. Δε θα είχαν πρόβλημα, δηλαδή, αν απολύονταν π.χ. οι 2.000 εργαζόμενοι της ΕΡΤ και έμεναν οι 900, αρκεί να μην είχε μπει λουκέτο στην ΕΡΤ; Δε θα είχαν πρόβλημα, δηλαδή, με την παράδοση π.χ. του αρχείου της ΕΡΤ σε ιδιώτες, αρκεί να μην είχε προηγηθεί λουκέτο; Γιατί η εξυγίανση στη γλώσσα των κομμάτων που υπηρετούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας σημαίνει: Απολύσεις, εργασιακές σχέσεις λάστιχο, παράδοση δραστηριότητας σε ιδιώτες κ.λπ. Με αυτήν την πολιτική, λοιπόν, ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΔΗΜΑΡ διαφωνούν. Αλλά επιχειρούν να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλό τους μπας και ξεπλυθούν για όλα τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν συνυπογράψει ως εταίροι της συγκυβέρνησης. Εξάλλου, από πέρσι τέτοια εποχή που έβαζαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους για να «κυβερνηθεί ο τόπος» και να «σωθεί η χώρα» έχουν ήδη δώσει υπεραρκετά δείγματα γραφής.
Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα γνωρίζουν ότι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ είναι ταγμένοι στην υπηρεσία της ΕΕ και της πλουτοκρατίας, στην υπηρεσία της πολιτικής που θέλει το λαό φτωχό και σκυφτό. Ο λαός να τους γυρίσει την πλάτη και να μην πατήσει τη μπανανόφλουδα των δήθεν μετανοημένων Μαγδαληνών της σοσιαλδημοκρατίας που σκάβουν το λάκκο για να θάψουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και όλου του λαού.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: