Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΗΠΑ: Απίστευτο κρούσμα δουλείας και βασανισμού

Ζωή-κόλαση έζησε την τελευταία διετία μία 29χρονη πνευματικά ανάπηρη μητέρα και η πεντάχρονη κόρη της στο σπίτι - φυλακή τριών ατόμων στο Οχάιο των ΗΠΑ όπου την ανάγκαζαν, υπό τις απειλές και την άσκηση σκληρής σωματικής και ψυχολογικής βίας, να τους καθαρίζει το σπίτι και να φροντίζει τα σκυλιά και τα ερπετά που είχαν εκεί.
Οι δράστες, οι οποίοιπροφυλακίστηκαν με την κατηγορία της άσκησης δουλείας, είναι δύο Αμερικανοί 33ετών (Ντάνιελ Μπράουν) και 26 ετών (Τζόρντι Κάλαχαν) και μία 31χρονη Αμερικανίδα (Τζέσικα Χαντ).
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Δικαιοσύνης που γνωστοποίησε την απίστευτη υπόθεση, τα τρία άτομα φέρεται πως απειλούσαν τη γυναίκα και την κόρη της με μεγάλα φίδια και σκυλιά ράτσας πίτμπουλ, ενώ τις ανάγκαζαν να κοιμούνται, πολλές φορές ακόμη και νηστικές, στο ίδιο δωμάτιο όπου ένα ιγκουάνα κυκλοφορούσε ελεύθερο, προκειμένου να τις εκφοβίσουν ώστε να μη διαφύγουν. Η μητέρα δεχόταν ξυλοδαρμούς και απειλές με όπλα, ενώ όταν οι βασανιστές υποψιάστηκαν ότι σκόπευε να δραπετεύσει την τιμώρησαν, χτυπώντας την, ξυρίζοντάς της το κεφάλι και γράφοντας στο πρόσωπο και στο στήθος περιφρονητικές βρισιές με μαρκαδόρο.
Παράλληλα, οι βασανιστές δεν δίστασαν να λεηλατούν επί δύο χρόνια τον τραπεζικό λογαριασμό του θύματός τους κλέβοντας το επίδομα αναπηρίας και πρόνοιας.
Το μαρτύριο των θυμάτων τελείωσε τον περασμένο Οκτώβρη όταν η 29χρονη μητέρα προσπάθησε να κλέψει ένα ζαχαρωτό σε κατάστημα της περιοχής καλώντας τον καταστηματάρχη να ειδοποιήσει την αστυνομία και να γλιτώσει από τα βασανιστήρια που της έκαναν «κακοί άνθρωποι». Οι έρευνες των αρχών οδήγησαν σύντομα στην απελευθέρωσή της και σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του εισαγγελέα του Οχάιο, μητέρα και κόρη αναρρώνουν αργά αλλά σταθερά.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: