Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Δυο παράλληλες ειδήσεις με νόημα.


1η είδηση
Κανένα ΜΜΕ, εκτός «Ρ» και «902», στη συνέντευξη του Εργατικού Κέντρου Πειραιά για τη Ναυπηγική Βιομηχανία 
Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα συνέντευξη Τύπου που κάλεσε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά για τη Ναυπηγική Βιομηχανία, στο πλαίσιο των δράσεων για το συντονισμό των εργαζομένων ενάντια στη διάλυση των ναυπηγείων. Η συνέντευξη αναβλήθηκε καθώς στο χώρο της συνέντευξης δεν παραβρέθηκε κανένα μέσο ενημέρωσης με εξαίρεση τον «Ριζοσπάστη» και τον «902».
Με ανακοίνωσή του το ΕΚ Πειραιά τονίζει: «Καταγγέλλουμε τη στάση των ΜΜΕ και της κυβέρνησης, την προσπάθεια φίμωσης του συνδικαλιστικού και λαϊκού κινήματος (...) Το μόνο που μας προβάλλουν είναι η ανάπτυξη που έχει κάνει η Cosco, χωρίς όμως να μιλάνε για τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας εκεί, χωρίς δικαιώματα, χωρίς δημοκρατία και ούτε λόγος για Σωματείο ή για τις 30.000 θέσεις εργασίας που χάθηκαν εξαιτίας της».
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΕΚ Πειραιά, Νίκος Ξουράφης, θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις για το θέμα της Ναυπηγικής Βιομηχανίας με πρώτο σταθμό την ανοιχτή συγκέντρωση - συλλαλητήριο όλων των εργαζομένων του κλάδου τη Δευτέρα 1η Ιούλη στις 6 μ.μ. στο ΕΚΠ και στη συνέχεια στις 7 Ιούλη με εκδήλωση - συναυλία στις 8 μ.μ. στο λιμάνι του Πειραιά.



2η είδηση
Παράσημο στον πρόεδρο της COSCO
 Το παράσημο του Μεγαλοσταύρου του Τάγματος του Φοίνικα, στον πρόεδρο της κινεζικής ναυτιλιακής εταιρείας COSCO, πλοίαρχο Γουέι Τζιαφού θα επιδώσει αύριο σε ειδική τελετή στο υπουργείο Εξωτερικών ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Το παράσημο είχε απονείμει στον κ. Γουέι Τζιαφού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: