Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Αναπλ.Πρόεδρος ΓΣΕΕ προς εκπαιδευτικούς: «Δικός μου είναι ο χώρος και αν δε σας αρέσει πάρτε δρόμο όλοι από δω τώρα»

Το Π.Α.ΜΕ Εκπαιδευτικών Αργολίδας καταγγέλλει τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΓΣΕΕ Φώτη Κολεβέντη για φραστική επίθεση σε βάρος εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που παρακολουθούσαν εκπαιδευτικό σεμινάριο στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αργολίδας.
Συγκεκριμένα:
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου  επιτέθηκε  στους εκπαιδευτικούς  με εκφράσεις του  τύπου: «Δε φτάνει που σας έδωσα την αίθουσα ζητάτε και τα ρέστα» , «δικός μου είναι  ο χώρος και αν δε σας αρέσει πάρτε δρόμο όλοι από δω τώρα», επειδή άνοιξαν τα κλιματιστικά της αίθουσας και ο ίδιος θεώρησε ότι δεν έπρεπε να γίνει αυτό, διότι ήταν χαλασμένα.
Μέλος της Γραμματείας του Π.Α.ΜΕ κατάγγειλε στους εκπαιδευτικούς που παραβρίσκονταν τη στάση του κ. Κολεβέντη.
Η στάση του συγκεκριμένου συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ και μέλους του Προεδρείου της ΓΣΕΕ δεν μας εκπλήσσει.  Κινείται στα πλαίσια που  του επιβάλει  ο ρόλος του υπερασπιστή των συμφερόντων του κεφαλαίου. Καμιά σημασία δε δίνει ούτε αυτός ούτε οι όμοιοι του ξεπουλημένοι εργατοπατέρες της  ΓΣΕΕ , στα οξυμένα προβλήματα , στις  πιεστικές ανάγκες , στις καθημερινές αγωνίες   της εργατικής τάξης και των εργαζόμενων γενικότερα. Είναι η χρυσή εφεδρεία της πλουτοκρατίας για να περάσουν αντεργατικοί νόμοι, να ψηφιστούν αντιασφαλιστικές διατάξεις, να καθηλωθούν μισθοί και συντάξεις. Βρίσκονται στην πρωτοπορία του ξεπουλήματος των συμφερόντων των εργαζομένων.
Ειδικότερα δε  σήμερα, που είναι γνωστό στους πάντες ότι η κυβέρνηση εντείνει την επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, που ο κλάδος των εκπαιδευτικών και των δημοσίων υπαλλήλων γενικότερα βρίσκεται υπό τη δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης, που συκοφαντούνται καθημερινά ότι είναι τεμπέληδες και ότι αυτοί ευθύνονται για τα χάλια της δημόσιας διοίκησης,  τέτοιες  περιφρονητικές  και προσβλητικές εκφράσεις  σε εργαζόμενους  αποκαλύπτουν το πραγματικό πρόσωπο και ρόλο των εργατοπατέρων .

Καλούμε τους εργαζόμενους στην εκπαίδευση αλλά και γενικότερα, να αξιοποιήσουν την εμπειρία τους από αυτά τα γεγονότα. Να γυρίσουν την πλάτη στους  ξεπουλημένους συνδικαλιστές-εργατοπατέρες να οργανώσουν  την πάλη τους μέσα από τα σωματεία, σε ταξική κατεύθυνση, με το ΠΑΜΕ, για να φρενάρουν και να ανατρέψουν αυτή την πολιτική και τα δεκανίκια της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: