Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Μήνυμα κλιμάκωσης της κυβερνητικής επίθεσης από τον Αντώνη Σαμαρά

Μήνυμα κλιμάκωσης της κυβερνητικής επίθεσης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και συνολικά στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ.
Δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει στο κλείσιμο της ΕΡΤ και στην απόλυση των εργαζομένων της, ενώ εμμέσως απάντησε και στα όσα δήλωσαν νωρίτερα οι άλλοι δύο πολιτικοί αρχηγοί της συγκυβέρνησης, στο πλαίσιο των αποπροσανατολιστικών ενδοκυβερνητικών αντιπαραθέσεων.
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε σύμβολο σπατάλης και αδιαφάνειας την ΕΡΤ,  ισχυριζόμενος προκλητικά ότι η κυβέρνηση θα το αλλάξει και πως τώρα που τελείωσε η αμαρτωλή ΕΡΤ ξεσπά όλη η υποκρισία που έφερε την Ελλάδα ως εδώ, επιχειρώντας για μία ακόμη φορά να διεγείρει αντανακλαστικά κοινωνικού αυτοματισμού.
«Αυτό που βλέπετε σήμερα είναι οι τελευταίοι σπασμοί ενός καθεστώτος προνομίων που καταρρέει», πρόσθεσε στο ίδιο πλαίσιο υπεράσπισης του κλεισίματος και των μαζικών απολύσεων στην ΕΡΤ, που θα το ακολουθήσουν λουκέτα και χιλιάδες απολύσεις συνολικά στο Δημόσιο.
Την ίδια ώρα, απευθυνόμενος στους μεγαλοεπιχειρηματίες, υποσχέθηκε νέα προνόμια, ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας τους.
Η σημερινή Ελλάδα της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας βρισκόταν για πάρα πολλά χρόνια σε νάρκη και διωγμό, υποστήριξε και πρόσθεσε πως «ήταν δύσκολο να μιλήσει κανείς για επιχειρηματικότητα τα προηγούμενα χρόνια και δώσαμε μεγάλο αγώνα για να την αποενοχοποιήσουμε».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: