Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Ριβάλντο: «Δεν χρειαζόμαστε Μουντιάλ, αλλά παιδεία και σχολεία»


Την ώρα που οι μεγάλες πολυεθνικές ισοπεδώνουν τα πάντα στη Βραζιλία για να στήσουν του χρόνου τέτοια εποχή τον ποδοσφαιρικό χορό εκατομμυρίων κερδών που λέγεται παγκόσμιο κύπελλο, οι αντιδράσεις πληθαίνουν.
Οι δρόμοι των μεγάλων πόλεων της Βραζιλίας καθημερινά γεμίζουν απ’ όλο και περισσότερο κόσμο που διαμαρτύρεται και διεκδικεί. Στο πλευρό του βραζιλιάνικου λαού που βρίσκεται στο δρόμο, τάχθηκε και ο Ριβάλντο.
«Μια χώρα που σιωπά δεν μπορεί να αλλάξει. Συγχαρητήρια στο λαό της Βραζιλίας που διαδηλώνει και δείχνουν δυνατοί και ενωμένοι. Ίσως μ' αυτό τον τρόπο να μπορέσει να αλλάξει κάτι. Δεν είμαστε σε θέση να φιλοξενήσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο αυτή τη στιγμή. Δεν το χρειαζόμαστε. Χρειαζόμαστε υγεία και παιδεία. Είναι ντροπή να σπαταλάμε τόσα πολλά χρήματα για το Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ τα νοσοκομεία και τα σχολεία παραμένουν σε άθλιες συνθήκες. Τόσο βία και τέτοιο χάλι. Ήθελα να το βγάλω από μέσα μου γιατί ήμουν και εγώ φτωχός και βίωσα τα προβλήματα που έχουν τα δημόσια σχολεία και την έλλειψη καλού συστήματος υγείας. Ακόμα με πονάει όταν το σκέφτομαι πως ο πατέρας μου χτυπήθηκε και πέθανε γιατί ένα νοσοκομείο στο Ρεσίφε δεν τον περιέθαλψε».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: