Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Αισχρά παζάρια του αιρετού του ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΥΣΔΕ στη Χίο


Προκλητική και απαράδεκτη η στάση του αιρετού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σταυρινούδη Σταύρου όπου έφθασε να παζαρεύει στο ΠΥΣΔΕ τον υπολογισμό των κενών και πλεονασμάτων του εκπαιδευτικού προσωπικού στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2013-2014 για τη Χίο.
Σήμερα, που είναι γνωστό στους πάντες ότι η κυβέρνηση εντείνει την επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, που ο κλάδος των εκπαιδευτικών και των δημοσίων υπαλλήλων γενικότερα βρίσκεται υπό τη δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης, ο ΣΥΡΙΖΑ δια του εκπροσώπου του δηλώνει: «παρέμεινα καθ’ όλη  τη διαδικασία της συνεδρίασης του ΠΥΣΔΕ Χίου, κινούμενος με γνώμονα την ελαχιστοποίηση των απωλειών (πλεονασμάτων)»*. Τι σημαίνει ακριβώς αυτό;

«Με βάση την αρχική εκτίμηση ο αριθμός των εκπαιδευτικών που πλεονάζουν στο ΠΥΣΔΕ Χίου ήταν 354 (Α΄ Χίου: 331, Β΄ Χίου: 23) ενώ με βάση τις παρεμβάσεις του αιρετού, ο αριθμός των εκπαιδευτικών που πλεονάζουν διαμορφώθηκε σε 195 (Α΄ Χίου: 187, Β΄ Χίου: 8)»!*
Αυτή ήταν και η οριστική απόφαση με τη σύμφωνη γνώμη της Προέδρου του συμβουλίου και Διευθύντριας Β/θμιας Εκ/σης Χίου κ. Ευτυχίας Βλυσίδου.
Αυτά ήταν τα αγωνιστικά κατορθώματα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος εγκαλεί την κ. Βλυσίδου, μέσω του αιρετού του, ότι τελικά δεν σεβάστηκε την απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, που η ίδια συνυπέγραψε, και δεν έστειλε τελικά τα σωστά νούμερα προς την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκ/σης Βορείου Αιγαίου «ως όφειλε», παραβαίνοντας το «στοιχειώδες δημοκρατικό καθήκον», την «απόφαση συλλογικού οργάνου».
«Αντί αυτών απέστειλε στην Περιφερειακή Διευθύντρια Εκ/σης Βορείου Αιγαίου ως πλεόνασμα 272 (Α΄ Χίου: 264, Β΄ Χίου: 8). Με αυτόν τον τρόπο, χωρίς καμιά νομοθετική νομιμότητα, αλλοιώνει την απόφαση του συλλογικού οργάνου υποτασσόμενη στις εντολές και τις διαθέσεις του Υπουργείου, έναντι των μνημονιακών δεσμεύσεων».*
Αυτή είναι η αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ για τους αγώνες των εργαζομένων, η λογική «του μικρότερου κακού». Η «πάλη» για να μειωθούν τα πλεονάσματα από 272 σε 195. Ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει σε απλά ελληνικά για να πέσουν στον Καιάδα 195 συνάδελφοι στη δευτεροβάθμια στη Χίο ενώ διαρρηγνύει τα ιμάτιά του, που η κ. Βλυσίδου δηλώνει 77 συναδέλφους παραπάνω. Και κάπου εκεί, εξαντλούνται και οι «δημοκρατικές του ανησυχίες», η επίκλησή του στα «συλλογικά όργανα».
Αυτή είναι η αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ περί «ενότητας των εργαζομένων», έτσι εννοεί την «αριστερά».
Άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ μας έχει συνηθίσει στη λογική των κοινωνικών διαλόγων, του λεγόμενου «κοινωνικού εταιρισμού», που πάντα καταλήγει σε συμβιβασμό και υποχώρηση από τα συμφέροντα της εργατικής τάξης (βλέπε πρόσφατη υπογραφή συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για μείωση μισθών πάνω από 10% και κατάργηση σειράς επιδομάτων). Τελευταία, κάνει υποκλίσεις στον ΣΕΒ και την πολιτική Ομπάμα, κάνοντας σοβαρή προσπάθεια να παίξει το ρόλο του νέου κυβερνητικού κόμματος, προετοιμάζοντας και στην πράξη τα στελέχη του στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Καλούμε τους εργαζόμενους στην εκπαίδευση αλλά και γενικότερα να αξιοποιήσουν την εμπειρία τους από αυτά τα αδιάψευστα γεγονότα. Να γυρίσουν την πλάτη στο «ρεαλισμό» των ξεπουλημένων συνδικαλιστών να παλέψουν για το ρεαλισμό των αναγκών μας, για μόνιμους - μαζικούς διορισμούς, καμία μετακίνηση εκπαιδευτικού, καμία απόλυση. Για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, οργανώνοντας την πάλη τους μέσα από τα σωματεία, σε ταξική κατεύθυνση, με το ΠΑΜΕ, για να φρενάρουν και να ανατρέψουν αυτή την πολιτική και τα δεκανίκια της.

* από το ενημερωτικό που δημοσιεύθηκε σχετικά με τη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ στη Χίο και υπογράφηκε από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ
Σταυρινούδη   Σταύρο (Αιρετό μέλος ΠΥΣΔΕ Χίου) και Καλογερά Ιωάννη (Αιρετό μέλος ΑΠΥΣΔΕ Β.Αιγαίου)

Πηγή: edupame.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: