Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Σωματείο Χαλυβουργικής: Στο πλευρό της εργοδοσίας η πλειοψηφία της διοίκησης


Έπεσαν οι μάσκες στο χθεσινό συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων Χαλυβουργικής, το οποίο είχε σαν κύριο θέμα τις προτάσεις του Σωματείου για την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης. 
Η παράταξη της πλειοψηφίας του Σωματείου που πρόσκειται στην ΠΑΣΚΕ όσο κι αν το κρύβουν και η προσκείμενη στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ «Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Εργαζομένων Χαλυβουργικής», κάνανε προτάσεις με τις οποίες μοναδικοί χαμένοι είναι οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής. Συγκεκριμένα, και οι δυο αυτές παρατάξεις, με την δικαιολογία να σταματήσει η εταιρεία να κάνει απολύσεις, δέχτηκαν να δουλεύουν οι εργάτες  με ελαστικά ωράρια, να χάσουν ένα μέρος από τα επιδόματα Πάσχα και Χριστουγέννων, να μειωθούν οι αμοιβές για υπερωρίες και υπερεργασία. Επιπλέον η παράταξη της πλειοψηφίας πρότεινε και κλιμακωτή μείωση αποδοχών από 5% έως 10%.
Η πρόταση αυτή της πλειοψηφίας κατατέθηκε στην συνάντηση που έγινε μετά, με την διοίκηση της Χαλυβουργικής.
Η «Αγωνιστική Ενωτική Κίνηση Χαλυβουργικής» που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ ξεκαθαρίζει ότι οι προτάσεις αυτές την βρίσκουν πλήρως αντίθετη, στόχο έχουν να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους.  Καλεί τους εργαζόμενους να μην δεχτούν αυτήν την πρόταση και να παλέψουν για καμία μείωση αποδοχών και καμία αλλαγή στις υπάρχουσες εργασιακές σχέσεις, για ανάκληση όλων των απολύσεων.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: