Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Τα «κόλπα» των εργατοπατέρων

Εκτίθενται η μία μετά την άλλη οι διάφορες αριστερές και «πατριωτικές» δυνάμεις που με άνεση μετακινούνται από τη διαχείριση του καπιταλισμού στην κενή υπερεπαναστατικότητα και τούμπαλιν. Δείχνουν πόσο επιζήμιοι είναι για το εργατικό κίνημα.
Βγήκε χτες η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων» που δραστηριοποιείται στο Σωματείο Επιστημονικού Προσωπικού της ΔΕΗ (ΣΕΠ) να στηρίξουν το κάλεσμα Ομοσπονδιών το οποίο στην πραγματικότητα είναι κάλεσμα των συνδικαλιστικών δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ αντάμα με δήθεν «μετανοημένους» πρώην ΠΑΣΟΚους, για κινητοποίηση με στόχο την ανατροπή των «μνημονιακών πολιτικών».
Σε αυτήν την παράταξη, την «Αγωνιστική Συσπείρωση», συμμετέχουν δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΕΠΑΜ. Για να κοροϊδέψουν τους εργαζόμενους παίζουν σε δύο ταμπλό. Από τη μια λένε ότι η κινητοποίηση στην οποία καλούν οι ομοσπονδίες μπορεί να «είναι ακόμα ένα επικοινωνιακό παιχνίδι συνδικαλιστικών ηγεσιών» και από την άλλη ότι «Ομως όλοι ξέρουμε από την πείρα μας, ότι κανείς δεν μπορεί μόνος του! Οτι πρέπει να συναντηθούμε και να δράσουμε μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους. Να αισθανθούμε τα πολλά που μας ενώνουν κι όχι τα ελάχιστα που μας χωρίζουν».
Εδώ πλέον παραμερίζουν κάθε λογική. Παραδέχονται ότι οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού εμπαίζουν τους εργαζόμενους αλλά, στη συνέχεια απευθύνονται στους ίδιους τους εργαζόμενους καλώντας τους να παραμερίσουν τους δισταγμούς τους και να τις ακολουθήσουν γιατί «κανείς δεν μπορεί να είναι μόνος τους»! Γιατί ξαφνικά αυτές οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες έγιναν «όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι». Γιατί τελικά όσο και αν διαφωνούν με αυτές, αυτά που τους χωρίζουν είναι λιγότερα από αυτά που τους ενώνουν!
Γι' αυτό καλούν τους εργαζόμενους να ακολουθήσουν τις δυνάμεις που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική, υπονομεύουν τους αγώνες και έχουν καλλιεργήσει την απογοήτευση και τη μοιρολατρία φθάνοντας τα ποσοστά συμμετοχής στις κινητοποιήσεις σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα. Κάτι άλλωστε που το ξέρει πολύ καλά αυτή η παράταξη, μιας και το ΣΕΠ στην πρόσφατη απεργία για την ΕΡΤ είχε ποσοστά συμμετοχής κάτω από 1%!
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: