Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Αναξιοπιστία, πολιτικός καιροσκοπισμός,προσπάθεια παγίδευσης του λαού.

«Αυτή η πολιτική επιλογή (...) φαινομενικά βολική αλλά επικίνδυνη. Φαινομενικά βολική, γιατί επιχειρεί διαιρέσεις και συγκρούσεις πάνω στην παραδοσιακή ιδεολογική και πολιτική αντίθεση αριστεράς - δεξιάς (...) Ετσι, ίσως, σκέφτεται (...) ο κόσμος θα πάψει να βλέπει την αιτία αλλά τα συμπτώματα. Είναι όμως εξαιρετικά επικίνδυνη αυτή η στρατηγική (...) να αναθερμάνει διχασμούς και διαιρέσεις (...) Εμείς σήμερα (...) στέλνουμε ένα μήνυμα ενότητας και όχι διχασμού (...) Χωρίς να εξετάζει αν είναι αριστεροί ή δεξιοί (...) υπερασπίζεται (...) την ανάγκη να προχωρήσει αυτός ο τόπος με ενότητα και συνεννόηση (...) Ομως η επιστροφή στην παλιά διχαστική ιδεολογία δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι παγίδα»!

Αυτά ειπώθηκαν το βράδυ της Τρίτης, σε πολιτική εκδήλωση στην Καισαριανή. Ποιος τα είπε; Ο αρχηγός ενός κόμματος που ενσαρκώνει την αναξιοπιστία και τον πολιτικό καιροσκοπισμό. Που δεν έχει κανένα, μα κανένα πρόβλημα άλλα να λέει το πρωί κι άλλα να υπερασπίζεται το βράδυ. Τα είπε ο Αλ. Τσίπρας, όχι βεβαίως κάνοντας αυτοκριτική για τα αντίθετα που έλεγε ως εκείνη τη στιγμή, αλλά ως μομφή στον πρωθυπουργό και συμπαίκτη του στο αποπροσανατολιστικό παιχνίδι σε βάρος του λαού, των κάλπικων διλημμάτων και επίπλαστων διαχωριστικών γραμμών.
Μέχρι το βράδυ της Τρίτης ο Αλ. Τσίπρας πίστευε τα εξής: «Μπαίνουμε σε μια περίοδο πολιτικής πόλωσης ανάμεσα στο δίπολο που εκφράζουν στη χώρα οι πολιτικές δυνάμεις με ξεκάθαρη τοποθέτηση τόσο πάνω στο μνημόνιο όσο και πάνω στην παραδοσιακή ιδεολογική αντίθεση δεξιάς - αριστεράς. Και αυτή η αντίθεση στη χώρα μας ήδη εκφράζεται ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ».
Από κοντά και ο Δ. Παπαδημούλης προεξοφλούσε ότι: «Οι εκλογές θα είναι ένα σκληρό ντέρμπι πολιτικά, πολωμένο ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Το βασικό δίλημμα θα είναι ή κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ ή κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το αποτέλεσμα θα κριθεί πολύ πάνω από το 30%».
Πάντως συμφωνούμε με τον Αλ. Τσίπρα ότι η επιλογή του είναι μεν βολική για τον ίδιο αλλά επικίνδυνη για το λαό. Γιατί επιχειρεί να τον διαιρέσει με βάση τις πολιτικές του πεποιθήσεις, για να μην ενωθεί με βάση το ταξικό του συμφέρον, για να μην βλέπει την αιτία όσων του έκαναν το βίο αβίωτο. Είναι επικίνδυνο το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ, που αποσκοπεί να χωρίσει τους ανθρώπους του μόχθου σε αριστερούς και δεξιούς, επικίνδυνο για το λαό στο σύνολό του, που πρέπει να ενωθεί απέναντι στον εχθρό, την εξουσία των μονοπωλίων, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να διαχειριστεί, και για να το πετύχει μετέρχεται και μεθόδους όπως αυτές.
Για να προχωρήσει ο τόπος έτσι όπως ορίζουν τα λαϊκά συμφέροντα ο λαός δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα που του στήνουν νυν και επίδοξοι διαχειριστές της αστικής εξουσίας, ενωμένος πρέπει να παλέψει για την ανατροπή της και στα συντρίμμια της να οικοδομήσει τη δική του.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: