Τη μάχη των εντυπώσεων δίνει καθημερινά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για να συγκαλύψει τη στρατηγική της σύμπλευση με τις άλλες αστικές πολιτικές δυνάμεις. Στο πλαίσιο αυτό ο Αλ. Τσίπρας ζητά εκλογές εδώ και τώρα, προαναγγέλλει αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την ΕΡΤ ώστε να διερευνηθούν «ποινικές και αστικές ευθύνες» αλλά και εξάντληση όλων των δυνατοτήτων ώστε να παραμείνει η Βουλή ανοιχτή καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και να ...αναγκαστεί ο πρωθυπουργός να πάει και να υπερασπιστεί την πολιτική του!!!

Η προσπάθεια να παρουσιαστεί η πραγματικότητα απαλλαγμένη από κάθε ταξική διάσταση, οδηγεί σε ρηχές, επιφανειακές εκτιμήσεις και αναλύσεις, όπως αυτές που διατυπώνει ο Αλ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στην «Αυγή» όπου μιλά για κυβέρνηση που αποτελείται από το «υπηρετικό προσωπικό της τρόικας και τους βουλημικούς της εξουσίας»!
Από θέση υπεράσπισης της αστικής δημοκρατίας και νομιμότητας, αυτής που τσακίζει τον λαό αλύπητα, ο Αλ. Τσίπρας εγκαλεί τον πρωθυπουργό ότι «κατεδαφίζει το σήμα της δημοκρατίας» και διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «εγγυητής της δημοκρατίας, υπερασπιστής της δημοκρατίας (…) υπερασπιστήκαμε με πάθος το Σύνταγμα».
Σκορπά δε αυταπάτες με τη σέσουλα στον λαό ότι η ολομέλεια της Βουλής μπορεί να αποτελέσει ασπίδα προστασίας του απ' την αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιούν τα κόμματα που την ελέγχουν σε μεγάλη πλειοψηφία, ισχυριζόμενος ότι «αν λειτουργεί σε ολομέλεια, κανείς δεν θα τολμήσει να επαναλάβει τις αντισυνταγματικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Όποιος επιχειρήσει να κλείσει δέκα δημόσιους οργανισμούς, είκοσι νοσοκομεία, 200 σχολεία και βιβλιοθήκες σε θερινό τμήμα, είναι εχθρός της δημοκρατίας και της κοινωνίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ανεχτεί άλλες αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις (….) θα αναγκάσουμε τον πρωθυπουργό να (...) έρθει στη Βουλή να υπερασπιστεί την κυβέρνηση που έφτιαξε και την πολιτική του».
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται και στη ΔΗΜΑΡ καλώντας την να τοποθετηθεί πάνω στα κάλπικα διλήμματα που σερβίρουν στον λαό όπως το «μνημόνιο ή δημοκρατία» - «μνημόνιο ή εργασία και ανάπτυξη», αφήνοντας στο απυρόβλητο την εξουσία των μονοπωλίων για τις ανάγκες των οποίων υλοποιείται η μνημονιακή πολιτική που πάει χέρι – χέρι με τον αυταρχισμό και την καταστολή, πολιτική που αποσκοπεί στην καπιταλιστική ανάπτυξη όπου όμως ούτε η ανεργία θα αντιμετωπιστεί, ούτε τα δικαιώματα των εργαζομένων θα αποκατασταθούν.
Τέλος, ερωτηθείς για το επικείμενο ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ. Τσίπρας με θρασύτητα δηλώνει ότι «είναι η ώρα να γίνουμε το ενιαίο κόμμα της εργατικής τάξης, των κοινωνικών κινημάτων και της αμφισβήτησης της νέας γενιάς», όταν το μόνο που υπηρετεί η ενιαιοποίηση του κόμματος είναι η προσαρμογή του στο νέο ρόλο που του ανατέθηκε στο πλαίσιο του αστικού πολιτικού σκηνικού και η ανάγκη να ανταποκριθεί στο ρόλο που διεκδικεί του διαχειριστή της αστικής εξουσίας.
902.gr