Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Γενική Απεργία αύριο Πέμπτη 13/6/2013

Γενική 24ωρη απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέαθα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη, 13 Ιούνη.
Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί σε καθολική συμμετοχή στην απεργία και σε συγκέντρωση στις 10.30 π.μ.στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής.
Την απόφαση για την απεργία έλαβαν σε συνεδριάσεις τους οι εκτελεστικές επιτροπές της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωση-κάλεσμα για την απεργία τονίζει:
«Με σύνθημα αυτή η πολιτική των μονοπωλίων είναι εντολή
Όλοι και όλες στην 24ωρη απεργία την Πέμπτη 13 Ιούνη
Όλοι στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Αγ. Παρασκευής στις 10.30 π.μ.
Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) που με τις μεθόδους και τις πρακτικές του δόγματος του “νόμου και της τάξης” αποφάσισε να κλείσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και να πετάξει στο δρόμο τους εργαζομένους σε αυτήν, όπως ετοιμάζεται να κάνει με τα Ελληνικά αμυντικά συστήματα και με άλλους δημόσιους οργανισμούς και επιχειρήσεις.
Όταν οι ανάγκες των πολυεθνικών και της μεγαλοεργοδοσίας επιτάσσουν, τα αστικά κόμματα δεν διστάζουν να αποβάλουν τον όποιο μανδύα κοινοβουλευτικής διαδικασίας και δημοκρατικοφάνειας και να αποκαλυφθεί αυτό που πραγματικά είναι η αστική δημοκρατία. Δικτατορία των πολυεθνικών με κοινοβουλευτικό μανδύα. Υπέρτατος νόμος και αρχή τα συμφέροντα της τάξης που εκπροσωπούν. Αυτά του μεγάλου κεφαλαίου και της αστικής τάξης.
Η απόφαση για το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης και των άλλων επιχειρήσεων και οργανισμών. Η απόφαση για την απελευθέρωση του ωραρίου εργασίας και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Ο νόμος υπέρ των τραπεζών που ψηφίστηκε για την ρύθμιση των χρεών. Η κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων που χειροτερεύει. Ο νόμος για την πάρα πέρα απελευθέρωση των απολύσεων που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση και άλλα ακόμα αντιλαϊκά μέτρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πάρει δείχνουν ότι η επίθεση του κεφαλαίου, της τρόικας και της κυβέρνησης κλιμακώνεται και η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται θα στηριχτεί στα νεκροταφεία των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.
Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί:
  • Τα συνδικάτα να δώσουν αποφασιστικά τη μάχη οργάνωσης της αυριανής απεργίας.
  • Τους εργαζομένους να συμμετέχουν μαζικά και αποφασιστικά στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.
Τώρα όσο ποτέ άλλοτε το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να ανασυνταχθεί και να αντιπαραθέσει στην επίθεση διαρκείας του κεφαλαίου αγώνες μαζικούς με συνέχεια και προοπτική που θα ξεκινούν από τους τόπους δουλειάς και θα αγκαλιάζουν όλους τους εργαζόμενους».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: