Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Συγκέντρωση και διαδήλωση Π.Α.ΜΕ χτες 11/11/2012



Από Redfly Planet



Δελτίο Τύπου για τη χθεσινή συγκέντρωση

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εργάτες και εργάτριες, νέους και νέες, αυταποσχολούμενους, γυναίκες και μετανάστες που σήμερα δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας έδωσαν τη μάχη στους χώρους δουλειάς και στα εργοστάσια. Μάχη περήφανη, ταξική, που απαιτεί αδιάλλακτη στάση και σκληρή σύγκρουση με την εργοδοσία και τους μηχανισμούς της.
Τα μπλοκ των δυνάμεων του ΠΑΜΕ με την εντυπωσιακή μαζικότητα, τις δύο τεράστιες πορείες από τις προσυγκεντρώσεις που κατέκλυσαν τους δρόμους της Αθήνας και ενώθηκαν σε μια λαοθάλασσα στο Σύνταγμα σε Ερμού, Σταδίου και Φιλελλήνων, διαδήλωσαν με παλμό, οργάνωση και συνειδητή πειθαρχία, σαν ένας άνθρωπος, σαν γροθιά. 
Με το σύνθημα "εργάτη μπορείς και αν το καταλάβεις θα γίνεις ο κυρίαρχος του πλούτου που παράγεις", καλούμε τους εργάτες και τα λαϊκά στρώματα να μη τρομοκρατηθούν από την όξυνση της βίας, να προχωρήσουν με αφοβία σε συστηματική και οργανωμένη απειθαρχία που θα αμφισβητεί όχι μόνο την κυβέρνηση αλλά την μήτρα που δημιουργεί μνημόνια και κάνει κόλαση τη ζωή του λαού, την εξουσία των μονοπωλίων.
Η μεγάλη διαδήλωση του ΠΑΜΕ δε διαλύθηκε.Συντεταγμένα ο μεγαλύτερος όγκος των μπλοκ επέστρεψε στο Σύνταγμα.Την ίδια στιγμή μια δεύτερη ογκώδης πορεία του ΠΑΜΕ, οργανωμένα και δυναμικά έφτανε στην Ομόνοια και το Μεταξουργείο. Η προσπάθεια να διαλύσουν τα μπλοκ του ΠΑΜΕ, δεν τους πέρασε!
Το κράτος των μονοπωλίων δε μας φοβίζει. Μπορεί η εξουσία του να φαίνεται ισχυρή, αλλά τη μάχη την κερδίζει ο πιο οργανωμένος, ο πιο πειθαρχημένος, αυτός που ξέρει για ποιο λόγο αγωνίζεται και που πρέπει να σημαδέψει. Σε κάθε τόπο δουλειάς και σε κάθε εργοστάσιο να δυναμώσουν οι ταξικοί αγώνες το επόμενο διάστημα.
ΠΟΛΕΜΑ ΤΑΞΙΚΑ, ΣΗΜΑΔΕΨΕ ΣΩΣΤΑ
ΤΣΑΚΙΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ    

                                      

Δεν υπάρχουν σχόλια: