Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Η πρώτη (;) επίθεση στο ΚΚΕ με αφορμή τον 902.gr


Διαβάζοντας τόσα χρόνια άρθρα πρώην μελών και στελεχών του ΚΚΕ, που για διάφορους λόγους εγκατέλειψαν το κόμμα, διαπιστώνω πως τα περισσότερα είναι γραμμένα με χολή αντί για μελάνι. Η πιο πρόσφατη επιβεβαίωση έρχεται από το χτεσινό άρθρο της κυρίας Αγγελικής Κώττη (παλιάς δημοσιογράφου του Ριζοσπάστη και σήμερα με το ΣΥΡΙΖΑ). Κάθε φορά επανέρχεται  στη σκέψη μου ένα ερώτημα που δεν ξέρω αν θα μπορέσω ποτέ να απαντήσω: είναι τυχαίο; Η κυρία Αγγελική Κώττη, με το άρθρο της που επέλεξε να δημοσιεύσει την πρώτη μέρα λειτουργίας του 902.gr , «αμφισβητεί» την εθελοντική προσφορά  μελών και φίλων στο ειδησεογραφικό πόρταλ του ΚΚΕ και καλεί  την ΕΣΗΕΑ «να μην κλείσει τα μάτια»… 

Η απάντηση από το Ριζοσπάστη:

"Τα διαπιστευτήρια του «επαγγελματία»

Με διαπιστευτήριο τα... τόσα «συναπτά έτη» εργασίας στον «Ριζοσπάστη» και την αποχώρησή της -στη διάσπαση του ΚΚΕ με το ΣΥΝ -, η Αγγελική Κώττη ισχυρίζεται ότι «γνωρίζει καλά τι σημαίνει κομματικός Τύπος και τι εθελοντική εργασία»! Από τα όσα αραδιάζει στη συνέχεια είναι φανερό ότι δεν έχει πάρει πρέφα (παρά τα «συναπτά έτη» ή μάλλον και χάρη στα έτη που ακολούθησαν) ούτε τι θα πει κομματικός Τύπος, ούτε τι θα πει εθελοντική προσφορά των μελών του ΚΚΕ προς το Κόμμα τους.

Η κυρία, λοιπόν, με άρθρο της στην ιστοσελίδα της «Συσπείρωσης Δημοσιογράφων» (παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΣΗΕΑ) καλεί την ΕΣΗΕΑ «να μην κλείσει τα μάτια», καθώς «ειδησεογραφία σημαίνει επαγγελματίες δημοσιογράφοι, σε καμία περίπτωση εθελοντές, δηλαδή μη αμειβόμενοι» και χαρακτηρίζει το πόρταλ του ΚΚΕ ως «αντιδεοντολογικό ως προς την "επαγγελματική" λειτουργία του».

Ας το καταλάβουν μια και καλή, και αυτή και άλλοι: Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ προσφέρουν στο Κόμμα τους εθελοντικά και δε θα δώσουν λογαριασμό σε κανέναν. Το ΚΚΕ έχει πλούσια πείρα, που εμπλουτίζεται καθημερινά με την αγωνιστική του δράση, η οποία αποτελεί καρφί στο μάτι όσων θέλησαν ή θέλουν ακόμα να ξεμπερδεύουν μαζί του, όσων ψάχνουν να βρουν κάτι για να προσάψουν στο ΚΚΕ για να συντηρούν συζητήσεις πολύ μακριά από την ουσία που πρέπει να απασχολεί τους εργαζόμενους.

Η Αγγελική Κώττη ας ασχοληθεί, αν το μπορεί, με το ποιοι δημοσιογράφοι παλεύουν για να αναδεικνύεται η αλήθεια και πόσοι «επαγγελματίες» βιάζουν την αλήθεια."
Πηγή:e-oikodomos

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ουδείς ποιο αχάριστος του ευεργετημένος.... που έλεγαν και μερικοί πρόγονοι μας... ας μας πει η εν λόγο κυρία αυτό που είναι τώρα σε ποιον το οφείλει? και δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει επίθεση στο κόμμα αλλά το έχει κάνει πάρα πολλές φορές... βλέπεται κάποια άτομα που την εποχή της διάσπασης την έκαναν για αλλού για να δικαιολογήσουν αυτό που έκαναν έχουν εξαπολύσει την χειρότερη επίθεση ακόμα και από διάφορα φασιστοειδεί.. Αγγελικούλα οι παλαιότεροι έλεγαν η κότα όταν πίνει νερό κοιτάζει και λίγο επάνω στον ουρανό και ευχαριστεί τον Θεό..