Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

H Aλέκα Παπαρήγα στο ΜEGA

Αυτό που στην ουσία αφορά η συζήτηση, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι το μέλλον της Ευρωζώνης, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στην εκπομπή «Ανατροπή» του ΜΕΓΚΑ και στον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη.
Σκέφτονται, σημείωσε, ότι «...πιθανόν αυτό το μοντέλο που αφορά την Ελλάδα αύριο να αφορά την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και ενδεχομένως, αύριο, τη Γαλλία. Άρα, αυτή τη στιγμή, η όλη συζήτηση αφορά το μέλλον της Ευρωζώνης. Και να μην ξεχνάμε ότι οι αντιθέσεις, οι σκληρές, δεν είναι μόνο μέσα στην ΕΕ – αναμφισβήτητα είναι μέσα στην ΕΕ – αλλά είναι και ανάμεσα στην ΕΕ και το ΔΝΤ. Το ΔΝΤ δεν είναι πια αυτό που ξέραμε, κάτω απ' τον απόλυτο έλεγχο των ΗΠΑ. Είναι και άλλες δυνάμεις, ανερχόμενες, που παίζουν ρόλο. Άρα κρίνονται πολύ περισσότερα από την Ελλάδα».
Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι στην Ελλάδα «η πολιτική αστάθεια θα είναι το χαρακτηριστικό των επόμενων χρόνων, διότι η κρίση είναι βαθιά, διότι η κατάσταση στην Ευρωζώνη είναι ακόμα χειρότερη». Πρόσθεσε επίσης ότι «τα πάντα θα κριθούν από την παρέμβαση του λαού» και επισήμανε ότι «η παρέμβαση του λαού σήμερα πρέπει να ξεκαθαρίσει τι εννοεί διέξοδο από την κρίση».
Η Αλέκα Παπαρήγα αναφέρθηκε στη θέση και την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι «εμείς τη διαγραφή του χρέους, τη μονομερή, τη συνδυάζουμε με την αποδέσμευση της Ελλάδας από την ΕΕ και όχι μόνο από την Ευρωζώνη (…) Αποδέσμευση από την ΕΕ, διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των καπιταλιστικών επιχειρήσεων (…) Εμείς μιλάμε για λαϊκή εξουσία - λαϊκή οικονομία, για κοινωνικοποίηση, για αγροτικό συνεταιρισμό, για άλλο δρόμο ανάπτυξης. Το να βγεις από την ΕΕ από μόνο του δεν λέει τίποτα».
Σε ερώτηση για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «η στρατηγική του αντίληψη είναι τόνωση της κρατικής παρέμβασης και βασικά ανάθεση σε αυτούς που προκαλούν την κρίση, δηλαδή τα μονοπώλια, να κάνουν επενδύσεις».
                                                                 902.gr 

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

ευτυχώς που υπάρχει το ΚΚΕ και μαθαίνουμε την αλήθεια για το συμβαίνει στο παγκόσμιο καπιταλιστικό παιχνίδι...το ΚΚΕ ειναι εναντίον του χρέους και υπέρ της διαγραφής πράγματικα ειναι το μονο ΚΟΜΜΑ