Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Παραλήρημα Χρυσαυγίτη αστυφύλακα σε φοιτητική συνέλευση


Σε διαθεσιμότητα τέθηκε οΧρυσαυγίτης 22χρονοςδόκιμος αστυφύλακας που «ξεσπάθωσε» κατά τη διάρκεια της συνέλευσης φοιτητών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
Ο εν λόγω δόκιμος, την περασμένη Πέμπτη εμφανίστηκε στη συνέλευση του Τμήματος Γλωσσών, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων χωρών και αφού ανέβηκε στο βήμα, ανέφερε πως είναι αστυνομικός και σε ένα φασιστικό παραλήρημα τόνισε πως «όποιος δεν είναι χριστιανός, δεν είναι Έλληνας και να φύγει από την Ελλάδα». Όταν οι ακροατές αντέδρασαν, τους απείλησε λέγοντας πως «εγώ δεν είμαι μόνο αστυνομικός. Είμαι και Χρυσαυγίτης και τον ερχόμενο Ιανουάριο θα δείτε τι θα πάθετε εσείς».
Αφού έγινε γνωστό το περιστατικό, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πως έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος του Χρυσαυγίτη δόκιμου για πειθαρχικά παραπτώματα.
Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο φασιστοειδές τελεί σε δεύτερη μακρά αναρρωτική άδεια χωρίς όμως να γίνεται γνωστός ο λόγος.
Σύμφωνα με καταγγελία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, ανάλογο κρούσμα σημειώθηκε και στη Γενική Συνέλευση του τμήματος Ιστορίας- Εθνολογίας,. Όπως τονίζεται στην καταγγελία: «Οι Δεληγεωργόπουλος Κων/νος, φοιτητής του τμ. Ιστορίας- Εθνολογίας και Ρουσιλάκης Πασχάλης, φοιτητής των ΤΕΦΑΑ όπου ο ένας έδειξε τη μυϊκή του δύναμη σε συναγωνίστρια του ΜΑΣ, σπρώχνοντάς την προς την πόρτα και ο δεύτερος δήλωσε ότι στηρίζει τη Χρυσή Αυγή, την ώρα της ανάγνωσης ψηφίσματος του ΜΑΣ που καταδίκαζε τις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις στην Παλαιστίνη».
Το Μέτωπο Αγώνα Φοιτητών, σημειώνει ότι «οι απειλές του τύπου "θα σας κόψω τον αέρα " σε αγωνιστές του ΜΑΣ δεν περνάνε. Τώρα εκφράζονται σε πρωτοπόρους φοιτητές, με στόχο αργότερα να φιμωθεί το σύνολο του εργατικού κινήματος και του λαού.
Οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι να τους απομονώσουν, να τους βάλουν στο περιθώριο. Καμία ανοχή σε φασιστικές συμπεριφορές που είναι επικίνδυνες και επιζήμιες για το κίνημα.
Η Χ.Α. έχει δείξει το πραγματικό της πρόσωπο ως συστημική φασιστική-ναζιστική οργάνωση. Χρησιμοποιείται από το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα για να περνάνε αντιλαϊκά μέτρα που τσακίζουν τη ζωή μας, και με το καρότο και με το μαστίγιο, να καλλιεργούν τη μοιρολατρία και το φόβο στους εργαζόμενους και τα παιδιά του.»
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: