Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Συνεχίζει το «κλάμα» ο υπουργός Δικαιοσύνης

Από τους «αδιάβαστους» στους «συντετριμμένους»
και η κοροϊδία συνεχίζεται...

Στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης συνεχίζονται τα κρούσματα επιμέρους διαφοροποιήσεων και η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Α. Ρουπακιώτης, επανήλθε και σήμερα στις ενστάσεις που διατύπωσε για το μνημόνιο. Μιλώντας στον ANT1 το πρωί της Παρασκευής ισχυρίστηκε πως τα μέτρα τού επιβλήθηκαν, δεν τα έγραψε αυτός. «Πείτε μου έναν υπουργό που έγραψε ο ίδιος τα μέτρα που υπέγραψε», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Βέβαια ακόμη και αν είναι έτσι, το γεγονός ότι το πιο βάρβαρο πακέτο που γνώρισε ο ελληνικός λαός έχει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του τον καθιστά συνυπεύθυνο, όπως και το γεγονός ότι παραμένει υπουργός μιας κυβέρνησης που έχει ως αποστολή της να σύρει στην πιο ακραία φτώχεια το λαό. Η θεωρία της «έξωθεν» επιβολής συνιστά μια προσπάθεια να αθωωθεί συνολικά το πολιτικό προσωπικό της εγχώριας πλουτοκρατίας, η οποία βολεύεται μια χαρά από τα μέτρα του μνημονίου.

Την Πέμπτη ο Αντώνης Ρουπακιώτης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταθέσει ρύθμιση που θα ακυρώνει τις μνημονιακές διατάξεις για τους δικηγόρους. Η κίνηση του υπουργού Δικαιοσύνης προκάλεσε την αντίδραση του πρωθυπουργού, ο οποίος επικοινώνησε με τονΦώτη Κουβέλη.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς συνομίλησε με τον Αντώνη Ρουπακιώτη, ο οποίος υπαναχώρησε για ακόμη μια φορά. Το ίδιο είχε κάνει άλλωστε και όταν αρνήθηκε να υπογράψει το νέο μνημόνιο, αλλά τελικά μεταπείστηκε.
Ο τρόπος που λειτουργεί η συγκυβέρνηση θα συζητηθεί στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που αναμένεται να συγκαλέσει τις προσεχείς ημέρες ο πρωθυπουργός.
Σε κάθε περίπτωση, οι διαφοροποιήσεις και οι τριγμοί αντανακλούν αφ' ενός τις υπαρκτές ενδοαστικές διαμάχες για το ένα ή το άλλο μείγμα διαχείρισης της κρίσης, διαμάχες βέβαια που σε καμία εκδοχή δεν έχουν φιλολαϊκό περιεχόμενο. Αφ' ετέρου, τέτοιου είδους διαφοροποιήσεις αντανακλούν και την πίεση που δέχονται τα κόμματα της συγκυβέρνησης από τη λαϊκή οργή. Ταυτόχρονα εκφράζει την προσπάθεια των κυβερνητικών εταίρων να περιορίσουν το πολιτικό κόστος, προβάλλοντας ενστάσεις αποκλειστικά σε επιμέρους ζητήματα.
Πηγή:902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: