Προκλητική αθώωση Κοσσοβάρων ΟΥΤΣΕΚΑδων από το δικαστήριο της Χάγης


Ούτε τα προσχήματα δεν κρατά πλέον το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία. Προχώρησε χτες στην αθώωση τριών πρώην διοικητών του ΟΥΤΣΕΚΑ, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρωθυπουργός των Κοσσοβάρων Αλβανών Ράμους Χαραντινάι, αποδεικνύοντας, για μία ακόμη φορά, ότι δεν είναι παρά εργαλείο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που αιματοκύλισαν τα Βαλκάνια.
Η δικαιολογία των εισαγγελέων του δικαστηρίου της Χάγης για την (για δεύτερη φορά από το 2008!) αθώωση των Ράμους Χαραντινάι, Ιντρίζ Μπαλάι και Λάχι Μπραχιμάι που κατηγορούνταν μεταξύ άλλων για το βασανισμό, απαγωγή και φόνο 16 Σέρβων, Αλβανών, Ρόμα αμάχων το 1998-99 στο Κοσσυφοπέδιο, ήταν υποτίθεται η έλλειψη «επαρκών αποδεικτικών» στοιχείων ενοχής.
Η εξέλιξη χαιρετίστηκε με μεγάλη ικανοποίηση από την ηγεσία της Αλβανίας που μίλησε για... «θρίαμβο της διεθνούς δικαιοσύνης», του Κοσσυφοπεδίου και του συγκυβερνώντος κόμματος «DUI» της αλβανικής κοινότητας της ΠΓΔΜ.
Ο Ράμους Χαραντινάι, που είναι παράλληλα και αρχηγός του κόμματος «Συμμαχία για το Μέλλον του Κοσσόβου», εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας ότι θα επιστρέψει στο προτεκτοράτο ως πολιτικός ηγέτης για να ηγηθεί μίας κυβέρνησης «όλων των Κοσσοβάρων, ανεξαρτήτως εθνότητας»...
Η απόφαση του δικαστηρίου -αν και αναμενόμενη- προκάλεσε τη δυσαρέσκεια της Σερβίας.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

"Αγαπημένα" αντιΚΚΕ ήθη και έθιμα.

Ο Στάλιν τι σχέση έχει με το πολιτικό προσωπικό των λεφτάδων;!

Προσοχή! Παλίμψηστο...