Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Λάρισα: Βάζουν μαθητές να συγκεντρώνουν τηγανέλαια για ιδιωτική εταιρεία!

Υιοθετώντας την πρόταση της Κίνησης «Ενεργοί Πολίτες Λάρισας» - πρόκειται για Κίνηση που οργανώνει, κατά καιρούς, την απευθείας πώληση τροφίμων και άλλων υλικών στους Λαρισαίους - και με πρόσχημα περιβαλλοντική δραστηριότητα, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας καλεί τους μαθητές των σχολείων του Δήμου Λαρισαίων να συγκεντρώνουν τα χρησιμοποιημένα τηγανέλαια από τα σπίτια τους και να τα μεταφέρουν στα σχολεία τους, όπου θα τα παραλαμβάνει η βιομηχανία «ΛΑΒΥΣ» και θα τα χρησιμοποιεί και αξιοποιεί για δικό της κέρδος!
Τα σχολεία που θα συμμετέχουν σ' αυτή τη δραστηριότητα θα αμείβονται από την εταιρεία σε είδος και συγκεκριμένα για κάθε πενήντα λίτρα τηγανέλαιου που θα συγκεντρώνουν θα παίρνουν υλικά καθαρισμού ή άλλα αναλώσιμα, αξίας 10 ευρώ!!

Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Εκπαιδευτικών Λάρισας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την ενέργεια της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Σημειώνει πως αυτό γίνεται στην περίοδο που η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ υποχρηματοδοτεί τα σχολεία, επισημαίνοντας ότι «η δεύτερη δόση της χρηματοδότησης του 2012 τώρα φτάνει στα σχολεία, η δε τρίτη δόση οδηγείται - μαζί με τους μισθούς, τις συντάξεις και το πετρέλαιο για τη θέρμανση των σχολείων - στη διάσωση του κεφαλαίου».
Και συνεχίζει: «Μια χαρά μονόδρομος παρουσιάζεται, λοιπόν, το "βραβείο" για να καλυφθούν βασικές λειτουργικές ανάγκες. Ανοίγει ο δρόμος κάθε σχολείο να μπορεί να επιβιώνει μόνο του οικονομικά με την πενιχρή κρατική επιχορήγηση που κάθε χρόνο και μειώνεται, αναζητώντας έσοδα από τέτοιου είδους προγράμματα, σπόνσορες και χορηγούς, Αυτό είναι το σχολείο που σχεδιάζουν και υλοποιούν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, το "νέο σχολείο" της αγοράς, της ημιμάθειας και των χορηγών».
Η ανακοίνωση-καταγγελία καταλήγει, υπογραμμίζοντας: «Καλούμε τους εκπαιδευτικούς με αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων να μην υλοποιήσουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά και άλλα τέτοιου είδους που θα παρουσιαστούν το επόμενο διάστημα. Επίσης καλούμε το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Λάρισας να πάρει θέση για το ζήτημα. Η ανακύκλωση τέτοιων υλικών μπορεί και πρέπει να είναι ευθύνη του κράτους».
 Πηγή: 902.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

και γιατι δεν λεει καποιος οτι τα τηγανολαδα τα θελουν να τα μετατρεψουν σε βιοντιζελ και μπορει το σχολειο να τα μετατρεψει για παρτι του για θερμανση

ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΤΗΓΑΝΟΛΑΔΑ ΜΕ ΕΞΟΔΑ 25 ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΛΙΤΡΟ