Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Η νεκροψία του υπαρκτού καπιταλισμού.... «Αναξιοπρεπής θάνατος»...


Με αυτόν τον τίτλο πέρασε από τα γερμανικά έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ ο θάνατος ενός 51χρονου στη Λειψία, ο οποίος ξεψύχησε ψάχνοντας για κάτι που να τρώγεται σε κάδο απορριμμάτων ενός σουπερμάρκετ την περασμένη Τετάρτη. «Σημασία για μας έχει το ότι δεν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, για να συμπληρώσει: «Ίσως ο θάνατος να οφείλεται σε φυσικά αίτια. Η νεκροψία θα δείξει».
 Η νεκροψία του υπαρκτού καπιταλισμού έχει ήδη δείξει ότι η Λειψία είναι η πρώτη πόλη της Γερμανίας με το 25% των κατοίκων να ζει κάτω από το όριο φτώχειας, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Κοινωνικών Ερευνών «Χανς Μπρέκλερ». Θύματα του ταξικού πολέμου σε μια Γερμανία των 16 εκατομμυρίων ανθρώπων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, των 7,5 εκατομμυρίων εργαζομένων στα λεγόμενα «μίνι τζομπς» των 400 ευρώ και μια Γερμανία των 300.000 οικογενειών και μικροεπιχειρήσεων που τους έκοψαν το ρεύμα λόγω αδυναμίας πληρωμής του λογαριασμού. Το ότι ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων ενοικιάζεται στις επιχειρήσεις από μεσιτικά (διάβαζε: δουλεμπορικά) γραφεία, το ότι 1 στους 2 εργαζόμενους στα δυτικά κρατίδια και 2 στους 3 εργαζόμενους στα ανατολικά δεν αμείβονται σύμφωνα με εδαφική ή κλαδική συλλογική σύμβαση, είναι φαινόμενα που δεν εμφανίστηκαν μόλις τα τελευταία χρόνια. Εφαρμόζονται εδώ και καιρό, και σε καιρούς καπιταλιστικής «ανάπτυξης», μιας «ανάπτυξης» που πατάει επί πτωμάτων, μεταφορικά και κυριολεκτικά, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
  Υστερόγραφο: Τον περασμένο Φλεβάρη πέθανε με τον ίδιο «αναξιοπρεπή» τρόπο, από ασφυξία, ένας 23χρονος στο Ανόβερο, την ώρα που έψαχνε να βρει ρουχισμό σ‘ ένα από τα ειδικά μεταλλικά κοντέινερ που έχουν στήσει οι διάφορες «φιλανθρωπικές» οργανώσεις...
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: