Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Τσίπρας: " Να μην αφήσει το ΚΚΕ την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους της χώρας βορά στα χέρια του Σαμαρά, του Βενιζέλου και της Μέρκελ."


Ναι, τέτοιο θράσος έχει ο άνθρωπος. 
Φαντάζομαι θα καταχειροκροτήθηκε από τους τους δημοτικούς συμβούλους στον Πειραιά, που θρασύτατα αξίωσαν να κατεβάσει το ΚΚΕ τα σύμβολά του.

Διαβάστε όσα είπε για το ΚΚΕ  ο Τσίπρας , απόψε στην πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ανάξια σχολιασμού όλα. Έχουν χιλιοαπαντηθεί και το λιγότερο που φανερώνουν  είναι  γύμνια επιχειρημάτων.Δεν έχει να αντιπαραθέσει στο ΚΚΕ ούτε ένα επιχείρημα και καταφεύγει σε φθηνούς λεκτικούς ακροβατισμούς σε στυλ Άκη Τσοχατζόπουλου.

"Την εχθρότητα, όμως, και ειδικά την εχθρότητα που προέρχεται από δυνάμεις της αριστεράς, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε.
 Μας προκαλεί θλίψη και πολλά ερωτηματικά η στάση της ηγεσίας του ΚΚΕ.
Μια στάση που αν είχε διαφοροποιηθεί, έστω στα σημεία, την κρίσιμη περίοδο πριν τις εκλογές του Ιούνη, θα είχε γίνει πράξη η μεγάλη πολιτική ανατροπή προς όφελος των εργαζομένων και του λαού.
Δεν το έκανε. Επέμεινε πεισματικά να βλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτο εχθρό, κι όχι το μνημόνιο της βαρβαρότητας.
Πολλοί πιστέψαμε ότι, μετά τις εκλογές, θα συνειδητοποιήσουν τη βαριά ευθύνη απέναντι στην ιστορία, απέναντι στο λαϊκό κίνημα, απέναντι στην ιστορία του ίδιου του ΚΚΕ, που ποτέ δεν έλειψε από τις μεγάλες μάχες του λαού μας.
Διαψευστήκαμε.
Μετά τις εκλογές, μας δίνουν την αίσθηση ότι όχι μόνο δεν επιλέγουν να πάρουν, με τις δικές τους διακριτές θέσεις και την ιστορικότητα τους, μέρος σε αυτή τη μεγάλη διαδικασία λαϊκής χειραφέτησης και πολιτικής ανατροπής που λαμβάνει χώρα στο τόπο μας, αλλά επιλέγουν να στέκονται απέναντι.
Δεν μας ενοχλεί η κριτική. Ιδίως όταν έρχεται από αριστερά μας.
Μας ενοχλεί, όμως, να μας ασκείται κριτική από τα αριστερά μας με τα επιχειρήματα της δεξιάς. 
Με τα ξεφτισμένα και φτηνά επιχειρήματα περί λόμπι της δραχμής και περί αδιεξόδου φορολόγησης του μεγάλου κεφαλαίου γιατί θα φύγουν οι επιχειρήσεις.
Μας ενοχλεί και μας πονά ακόμα περισσότερο να βλέπουμε τον κ. Στουρνάρα, τον κ. Σαμαρά και τους βουλευτές της πλειοψηφίας, να χειροκροτούν μέσα στη βουλή την κυρία Παπαρήγα.
Αλλά, ακόμα και αν η ηγεσία του ΚΚΕ φαίνεται να μην κατανοεί την ιστορική περίοδο που διανύουμε, εμείς από τη μεριά μας θα επιμείνουμε – πρέπει να επιμείνουμε – στη γραμμή της ενότητας των δυνάμεων της αριστεράς, στη γραμμή της ενότητας των λαϊκών δυνάμεων.
Ξέρουμε ότι έχουν βρεθεί σε δύσκολη θέση, άλλωστε και εμείς έχουμε περάσει πολλές τέτοιες δύσκολες στιγμές.
Δεν επιχαίρουμε για αυτό.
Από την ηγεσία του ΚΚΕ δεν περιμένουμε ούτε να παραδεχθεί λάθη, ούτε να υποστηρίξει τις θέσεις μας.
Από την ηγεσία του ΚΚΕ, ένα πράγμα περιμένουμε:  Να μην αφήνει την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους της χώρας βορά στα χέρια του Σαμαρά, του Βενιζέλου και της Μέρκελ.
Και από τους χιλιάδες κομμουνιστές που το ακολουθούν,  να συμβάλλουν στους κοινού ταξικούς αγώνες, σε ένα μέτωπο κοινωνικό και πολιτικό, σε ένα μέτωπο λαϊκής ενότητας για να αποκρούσουμε τη βαρβαρότητα του μνημονίου."

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το λαϊκό μέτωπο και το ταξικό κίνημα στηρίζεται όλα τα χρόνια από το ΚΚΕ κι εκφράζεται πολιτικά μέσα απ' αυτό. Σίγουρα δε στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, που χρόνια τώρα στο συνδικαλιστικό κίνημα, βάζει πλάτες για να διαιωνίζεται η αδικία και η εκμετάλλευση της εργατικής τάξης. Ούτε χειραφετείται από έναν ηγέτη που θεωρεί τον εαυτό του μεσσία. Για τις θέσεις και τις απόψεις του σύριζα δεν χρειάζονται εξηγήσεις. Η πολυγλωσσία (και όχι πολυφωνία) τους καθιστούν πέρα για πέρα αναξιόπιστους. Το έργο έχει ξαναπαιχτεί από το ΠΑΣΟΚ.... ο λαός δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου αλλά ούτε και το 2012, είναι ίδιο με το 1981.......

Ανώνυμος είπε...

το κακο ειναι οτι οταν η ηγεσια του ΚΚΕ μετα απο 50 χρονια αναγ νωρισει το ιστορικο λαθος που κανει σημερα εναντια στην ενοτητα της αριστερας, οπως εκανε και με την αποκατασταση τουΖαχαριαδη, θα ειναι πολυ αργα.Ο λαος δεν θα μπορει τοτε να σηκωσει κεφαλι.

Ανώνυμος είπε...

Κομμουνιστης δεν ειναι σημερα οποιος κραυγαζει οτι ειναι. Οι πραξεις κανουν τον κομμουνιστη. Βαρεθηκα ολους αυτους που το παιζουν αυθεντιες της επαναστασης και στο ονομα του λαου παιζουν το παιχνιδι της διασπασης κανωντας την αστικη ταξη να τριβει τα χερια της. Ξυπνηστε επιτελους..

ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ είπε...

Προς Ανώνυμο 11:39 και 11:48 , αν δεν είστε ένα πρόσωπο.
Επειδή το παλτό της “ενωμένης αριστεράς” πολυφορέθηκε και πάλιωσε ,λίγα πράγματα θα πω . Προτιμώ να συζητήσουμε ,αν έχετε επιχειρήματα, σε πραγματικά ζητήματα για τη διέξοδο από την κρίση.
Για την ενότητα τη Αριστεράς τώρα...
Αν σας πέρασε η ιδέα πως οι κομμουνιστές θα βρεθούμε στον ίδιο χώρο στο ίδιο τραπέζι με τα απολειφάδια του ΠΑΣΟΚ, γελιέστε!
Την αριστερά του Κουρουπλή, της Σακοράφα, του Κοτσακά, του Φωτόπουλου, του Ραυτόπουλου, της Λούκας, του Αρσένη, της Μαριλίζας ( ποπο ΠΑΣΟΚΟΙ, όλοι ένας κι ένας) να την χαίρεστε, και να καλά κέρδη στο μαγαζάκι που στήσατε. Ααα! συγγνώμη ξέχασα και το Νικολόπουλο τον πρώην της Ν.Δ. Αυτή την αριστερά λοιπόν να την χαίρεστε.Το ΚΚΕ δεν το βάζετε στο χέρι. Ο διακαής πόθος των οπορτουνιστών να απαλλαγούν , με κάθε τρόπο από το «εφιαλτικό» σφυροδρέπανο, δεν θα πραγμαματοποιηθεί. Θα είμαστε στους αγώνες της εργατικής τάξης η πρωτοπορεία και πραγματικός εφιάλτης σας τώρα που ετοιμάζετε να πηδήξετε (σ)την εξουσία.
Και κάτι τελευταίο. ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΙΑΣΕΤΕ ΣΤΟ ΒΡΩΜΟΣΤΟΜΑ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ, ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ. ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ, ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ....