Κινητοποίηση στο υποκατάστημα του ΕΟΠΥΥ(πρώην ιατρεία του ΙΚΑ) στην Καλλιθέα πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας η  Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ και οι Επιτροπές Αγώνα Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου.
Καταγγέλλουν τα κρούσματα τραμπουκισμού και ανοιχτής τρομοκρατίας από μέλη τηςΧρυσής Αυγής, το τελευταίο διάστημα στην περιοχή, με πιο πρόσφατο περιστατικό την εισβολή τους στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, όπου ζητούσαν από τους ασθενείς χαρτιά για το αν έχουν ελληνική υπηκοότητα ή όχι.


Με εξόρμηση έξω από το υποκατάστημα, αλλά και μέσα, σε ασθενείς και γιατρούς, κάλεσαν σε συσπείρωση με τις αγωνιστικές δυνάμεις και σε πάλη για το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι λαικές οικογένειες, μαζί με τους μετανάστες εργαζόμενους, καθώς κοινός εχθρός όλων είναι η αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης και της ΕΕ. Τους καλούν να απομονώσουν τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, που είναι ένας ύπουλος τρομοκρατικός μηχανισμός, που χρησιμοποιείται ενάντια στους νέους και τους εργαζόμενους που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.
Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συναντήθηκε και με τον αναπληρωτή διευθυντή του υποκαταστήματος.
Κινητοποίηση και στη ΔΕΗ Καλλιθέας
Νωρίτερα παρέμβαση και στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Καλλιθέα πραγματοποίησαν οι Επιτροπές Αγώνα από Νέα Σμύρνη και Παλαιό Φάληρο, καταγγέλλοντας τις δεκάδες χιλιάδες διακοπές ρεύματος σε λαϊκές οικογένειες και απαιτώντας κατάργηση του χαρατσιού. Επίσης, κατέθεσαν στο Πρωτόκολλο πληρωμένους λογαριασμούς του ρεύματος χωρίς να έχει πληρωθεί το τέλος ακινήτων.
Πηγή:902.gr