Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΒΟΛΟΣ: Απαράδεκτη απόφαση-τιμωρία του Δήμου σε συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ


Την απόφαση να συντάξει αναφορά σε βάρος του Θόδωρου Τσαλούχα, μέλους του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, πήρε ο δήμαρχος Π. Σκοτεινιώτης, επειδή ο συνδικαλιστής υπερασπίστηκε την απόφαση του συλλόγου του και της Ομοσπονδίας του για τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν αυτήν την περίοδο οι εργαζόμενοι στους Δήμους.
Η Δημοτική Αρχή προχώρησε σ' αυτή την απόφαση «τιμωρίας» του συνδικαλιστή, που είναι στέλεχος του ΠΑΜΕ, επειδή αυτός, ως προϊστάμενος στην υπηρεσία καθαριότητας στις εγκαταστάσεις του πρώην δήμου Νέας Ιωνίας, αρνήθηκε να υπακούσει στην εντολή της Δημοτικής Αρχής ν' ανοίξει το γκαράζ για να βγουν να δουλέψουν με απεργοσπάστες τα απορριματοφόρα. Αρνήθηκε, δηλαδή, να αποδεχτεί και να συμμετάσχει στην απεργοσπασία.
Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει αυτή την ενέργεια, χαρακτηρίζοντάς την «απαράδεκτη – κατασταλτικού περιεχομένου» και σημειώνει: «Στο πρόσωπο του Θ. Τσαλούχα, η Δημοτική Αρχή επιδιώκει την ποινικοποίηση της πάλης των εργαζομένων, έχοντας την αυταπάτη ότι με τέτοιες μεθόδους θα καταφέρει να χτυπήσει το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στους ΟΤΑ και όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο τομέα ενάντια στις απολύσεις που ψήφισε η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Το μήνυμα που θέλει να στείλει ο Δήμαρχος Βόλου και η Δημοτική Αρχή πρέπει να τους επιστραφεί ως απαράδεκτο και να εκφραστεί η αμέριστη συμπαράσταση τόσο στο Θόδωρο Τσαλούχα όσο και τους εργαζόμενους του Δήμου που παρά την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς δεν υποστέλλουν τη σημαία του αγώνα. Η ποινικοποίηση των αγώνων δεν θα περάσει!»
* Με ψήφισμα - καταγγελία για τη δίωξη του Θ. Τσαλούχα, οι διοικήσεις 9 εργατικών συνδικάτων και σωματείων της Μαγνησίας, απαιτούν να πάρει πίσω την αναφορά η Δημοτική Αρχή.
Το κείμενο του ψηφίσματος προσυπογράφουν οι Διοικήσεις των:
1. Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας»
2. Σωματείο Εργαζομένων Coca-Cola
3. Συνδικάτο Τροφίμων – Γάλακτος – Ποτών Ν. Μαγνησίας
4. Σωματείο Εργαζομένων ΒΕΜΕΚΕΠ
5. Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών Ν. Μαγνησίας
6. Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου Ν. Μαγνησίας
7. Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας
8. Σωματείο Εργαζομένων Carrefour Ν. Μαγνησίας
9. Σύλλογος Εργαζομένων ΔΕΥΑΜΒ

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: