Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Τα «ισπανικά» του ΣΥΡΙΖΑ


Σε ύμνους για τον Ισπανό πρωθυπουργό Μ. Ραχόι επιδίδονταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η Ρ. Δούρου, πριν τις εκλογές του Ιούνη στην Ελλάδα. Την ίδια περίοδο ο πρόεδρος του κόμματος δήλωνε: «Αυτές τις μέρες, η Ισπανία πέτυχε τη στήριξή της από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς, χωρίς Μνημόνιο. (…) Το "όχι" στο Μνημόνιο του κεντροδεξιού Ραχόι στην Ισπανία είναι το "όχι" στο Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην Ελλάδα». (13-06-2012, Πάτρα)
Τι έλεγε τότε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ; Ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι ίδια με αυτή του Ραχόι. Τι έκανε όμως η κυβέρνηση του Ραχόι; Μέσα σε έναν χρόνο πήρε 40 δις μέτρα σε βάρος του Ισπανικού λαού. Την ίδια στιγμή η ισπανική κυβέρνηση προετοιμάζει νέο πακέτο μέτρων ύψους 150 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα τα πληρώσουν πάλι οι εργαζόμενοι αφού θα εξοικονομηθούν μέσω της περικοπής κοινωνικών παροχών και της αύξησης των φόρων. Η επίσημη ανεργία στην Ισπανία έχει ξεπεράσει το 25%.
Απόλυτη ...δικαίωση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή...
Και τι κάνει μετά τη δικαίωση ο Τσίπρας; Να τι είπε από τη Βαρκελώνη την Πέμπτη: «Δεν υπάρχει σήμερα κανένας οικονομολόγος σοβαρός σ’ όλο το κόσμο που να ισχυρίζεται ότι (…) η πολιτική Ραχόι στην Ισπανία μπορεί να δώσει αποτελέσματα και μπορεί να μας βγάλει απ’ τη κρίση».
Μια ωραία «κωλοτούμπα» λοιπόν! Αντιλαϊκός τώρα ο παλιός «αγωνιστής» Μαριάνο!
Το ζήτημα δεν είναι ότι και το συγκεκριμένο γεγονός αποδεικνύει τη διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ.
Το ουσιαστικότερο είναι ότι επιβεβαιώνεται πως καμιά διαχείριση του συστήματος, καμιά διαπραγμάτευση μέσα στο σφαγείο της ΕΕ, οποιοδήποτε μείγμα της αστικής πολιτικής δεν μπορεί να σώσει το λαό.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: