Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

To Π.Α.ΜΕ για την Πανευρωπαϊκή Μέρα Δράσης της Συνομοσπονδίας των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων


Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με αφορμή την πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης που αποφάσισε το δεξί χέρι της κομισιόν και των πολυεθνικών της Ευρώπης, η Συνομοσπονδία των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ) για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνει τον άθλιο ρόλο της. 
Επαναλαμβάνει ό,τι ψέμα και αθλιότητα χρησιμοποιούν οι καπιταλιστές για να κρύψουν την αλήθεια για την καπιταλιστική κρίση που τραντάζει τις καπιταλιστικές οικονομίες από άκρη σε άκρη στον κόσμο, μαζί και στη χώρα μας. 
Φταίνε οι «φιλελεύθερες ευρωπαϊκές πολιτικές» οι πολιτικές «λιτότητας που εφαρμόζουν οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου», η «απληστία των τραπεζών, των τζογαδόρων» κλπ.
Το μόνο που δεν φταίει κατ΄ αυτούς είναι ο καπιταλισμός και η κρίση του, που βασανίζει όχι μόνο το λαό μας, όχι μόνο τους εργαζόμενους της νότιας Ευρώπης, αλλά και της βόρειας και όλου του κόσμου. 
Για αυτό μας καλούν στο δρόμο που προτείνει το τσιράκι των πολυεθνικών η Γεν. Γραμματέας της ΣΕΣ κα. ΣΕΓΚΟΛ να στείλουμε μήνυμα στην «Τρόικα να μη συμπεριφέρεται αλαζονικά και βάναυσα», για «πολιτική που θα ενισχύει την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή». 
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα από ότι πριν την ψήφιση των μέτρων και του προϋπολογισμού, να δώσουν τη μάχη παρεμπόδισης, ακύρωσης στην πράξη των αντιλαϊκών μέτρων.
Κάθε χώρος δουλειάς, κάθε γραφείο και υπηρεσία να γίνουν μετερίζια αντίστασης και παρεμπόδισης στην υλοποίηση των βάρβαρων μέτρων που ψηφίστηκαν και που προβλέπει ο προϋπολογισμός για το 2013 και τα επόμενα χρόνια. Να δυναμώνει ο αγώνας ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα μονοπώλια. 

Συνάδελφοι Εργαζόμενοι
Απομονώστε όλους όσους υπόσχονται και την πίτα ολάκερη και το σκύλο χορτάτο. Αυτούς που υπόσχονται και κίνητρα στους καπιταλιστές για κερδοφόρες επενδύσεις και εργατικά δικαιώματα.
Που υπόσχονται μια καλύτερη διαπραγμάτευση, καλύτερα μνημόνια και δανειακές συμβάσεις, χωρίς σύγκρουση με την Ε.Ε. και χωρίς έξοδο από αυτή τη λυκοσυμμαχία.
Οργανωθείτε στα συνδικάτα. Αλλάξτε τους συσχετισμούς Αποδυναμώστε τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό – ΔΥΝΑΜΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΜΕ.
ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων, μονομερή διαγραφή του χρέους.
ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ για έξοδο από τη Λυκοσυμμαχία της Ε.Ε., με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και λαϊκή εξουσία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: