Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Μήνυση της Χρυσής Αυγής στο Σωτήρη Ζαριανόπουλο


Μήνυση κατά του επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ στο δήμο Θεσσαλονίκης «Λαϊκή Συσπείρωση», Σωτήρη Ζαριανόπουλου, για δηλώσεις του ενόψει της εθνικής επετείου της «28ης Οκτωβρίου» έκαναν βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Συγκεκριμένα οι βουλευτές Αντώνης Γρέγος (Α' Θεσσαλονίκης), Πολύβιος Ζησιμόπουλος (Β' Θεσσαλονίκης) και Αρτέμιος Ματθαιόπουλος (Σερρών) κατέθεσαν στην εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης αγωγή σε βάρος του κ. Ζαριανόπουλου στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, ζητώντας 150.000 ευρώ αποζημίωση ο καθένας, ως αποζημίωση για την ηθική βλάβη που -όπως υποστηρίζουν- υπέστησαν εξαιτίας των συγκεκριμένων δηλώσεων, ενώ τονίζουν οτι οποιοδήποτε ποσό τους επιδικασθεί θα χρησιμοποιηθεί για κοινωφελείς δράσεις του κόμματός τους.
Στην επίμαχη συνέντευξη, ο κ. Ζαριανόπουλος λίγες μέρες πριν την επέτειο του «ΟΧΙ», είχε ζητήσει να αποκλειστούν η Χρυσή Αυγή και οι βουλευτές της από τις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «τα καθάρματα αυτά δεν έχουν καμιά θέση στις εκδηλώσεις για την αντιφασιστική νίκη του λαού μας».
Όπως αναφέρεται στο κείμενο της μήνυσής τους, οι τρεις βουλευτές χαρακτηρίζουν τις δηλώσεις αυτές ως «απρόκλητες συκοφαντικές», «εξυβριστικές» και «απειλητικές» και τονίζουν ότι τους συκοφαντούν και τους θίγουν τόσο ως άτομα όσο και ως στελέχη του νομίμου πολιτικού κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή» και μέλη της Βουλής των Ελλήνων».
Με την κατατεθείσα μήνυση οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αιτούνται τη δίωξη του Ζαριανόπουλου για εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμιση, απειλή και διατάραξη κοινής ειρήνης δια της διεγέρσεως των πολιτών σε βιαιοπραγίες και σε αμοιβαία διχόνοια.
Ωστόσο σε γραπτή δήλωση του ο επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ στον Δήμο Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, κατηγορεί τους τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής για προσπάθεια ποινικοποίησης της λαϊκής πάλης και υπογραμμίζει: «Ολοι γνωρίζουν ότι το ΚΚΕ δεν χαρακτηρίζει πρόσωπα, αλλά πολιτικούς χώρους, συμπεριφορές και δράσεις. Οπότε, ας αφήσουν οι χρυσαυγίτες το ότι θίχθηκαν ατομικά. Απλά προσπαθούν να ποινικοποιήσουν τη λαϊκή πάλη. Δεν θα μας σταματήσουν. Αλλωστε, πως αλλιώς να χαρακτηρίσεις τους υποστηρικτές του Χίτλερ, τους πολιτικούς απόγονους των συνεργατών του, αυτούς που εγκληματούν κατά μεταναστών, εργαζόμενων και στήνουν δουλεμπορικά γραφεία. Αλλωστε, το ΚΚΕ με δήλωση της Α. Παπαρήγα έχει χαρακτηρίσει και επιμένει ότι η Χρυσή Αυγή είναι μόρφωμα ρατσιστικό, ναζιστικό, εγκληματικό. Δεν θα μας σταματήσουν».
Πηγή: iefimerida.gr 

1 σχόλιο:

ΣΠΥΡΟΣ είπε...

Οι ναζιστές είναι εγκληματίες και καθάρματα και αφού ...είναι, έτσι θα τους αποκαλούμε δημόσια παντού και πάντα αλλά και θα δράσουμε αποφασιστικά και νικηφόρα, ώστε η κτηνωδία του χιτλεροφασιμού να ξαναμπεί στα σκοτεινά λαγούμια όπου είχε λουφάξει μετά τη συντριβή του από το Σφυροδρέπανο και τον Κόκκινο Στρατό.
Σπύρος