Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Σπέρνει επικίνδυνες αυταπάτες για το «κούρεμα» του χρέους


Την αδιέξοδη και επικίνδυνη για το λαό πρόταση διαχείρισης του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει η θέση του για το ενδεχόμενο ενός νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους. Ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του κόμματος, Γιάννης Μηλιός, δήλωσε  για την επικείμενη συνεδρίαση του Eurogroup:  «Το πολυδιαφημισμένο επόμενο Eurogroup θα συζητήσει αναμφίβολα το ζήτημα που θέτει το ΔΝΤ αναφορικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και συνεπώς την ανάγκη «κουρέματος» ενός σημαντικού μέρους του. Το πρόβλημα δεν είναι όμως η διαγραφή του χρέους καθ' αυτή, αλλά τα μέτρα που θα τη συνοδεύουν, ως δήθεν αντικειμενική αναγκαιότητα για το «κούρεμα». Τα μέτρα αυτά, δηλαδή η περαιτέρω πτώχευση και ανασφάλεια της κοινωνίας για να αυξάνει ο πλούτος και η εξουσία της οικονομικής και πολιτικής ολιγαρχίας είναι ο πραγματικός τους στόχος. Αυτή την πολιτική πρέπει να αλλάξουμε,  να ανατρέψουμε. Καταργώντας τη λιτότητα θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε το «κούρεμα» του χρέους ώστε να εξυγιάνουμε τα δημόσια οικονομικά σε συνθήκες κοινωνικής δικαιοσύνης, προστασίας όσων πλήττονται από την κρίση και αναδιανομής του εισοδήματος σε όφελος των πολλών, των κοινωνικών αναγκών».
Στο πλαίσιο του «άλλου μείγματος» διαχείρισης, ο ΣΥΡΙΖΑ διακηρύττει για στρατηγικό του στόχο το «κούρεμα μεγάλου μέρους του χρέους». Το ενδεχόμενο αυτό βρίσκεται τώρα στο επίκεντρο των παζαριών ανάμεσα στην Ευρωζώνη και το ΔΝΤ και δεν αποκλείεται να επιλεγεί σαν λύση διαχείρισης του χρέους, ακόμα κι αν αυτό δε γίνει στο επόμενο  Eurogroup. Οι εξελίξεις επαληθεύουν ότι βασικά στοιχεία από το «άλλο μείγμα» που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, δήθεν σαν εναλλακτική που συμφέρει το λαό, είναι μέσα στα όρια της κυρίαρχης διαχείρισης που ασκούν ΔΝΤ και Ευρωζώνη. «Κούρεμα» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, «κούρεμα» συζητάνε οι δυο ανταγωνίστριες δυνάμεις και αναζητούν συμβιβασμό.
Την ώρα λοιπόν που αποκαλύπτεται, ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει τροπάρι και λέει ότι το ζήτημα είναι οι όροι που θα γίνει το «κούρεμα»! Καλλιεργεί μάλιστα την αυταπάτη ότι μπορεί μια δική του κυβέρνηση να επιβάλει φιλολαϊκούς όρους στο «κούρεμα» του χρέους, όταν στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και παγκόσμια κορυφώνονται οι ανταγωνισμοί για το ποια μονοπώλια και ποιο ιμπεριαλιστικό κέντρο θα χάσει λιγότερα από την  αναπόφευκτη καταστροφή κεφαλαίου. Λέει δηλαδή ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με την Ελλάδα στην ΕΕ και τα μονοπώλια στην εξουσία, θα γίνει «κούρεμα» του χρέους (ένα μέρος του ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ, αναγνωρίζοντας ότι το υπόλοιπο πρέπει αν το πληρώσει ο λαός) και ταυτόχρονα θα επανέλθουν τα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα στα προηγούμενα επίπεδα, άρα ο λαός θα ζήσει καλύτερα! Πρόκειται για πολιτική απάτη που φανερώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύει συνειδητά το λαό. Είναι δύναμη που βάζει την πολιτική υπέρ του κεφαλαίου από την πίσω πόρτα και σαν τέτοια πρέπει να τον αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα.
Πηγή:902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: