Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Ετοιμάζονται να επιτεθούν στη Συρία;


Ομάδα Αμερικανών ειδικών για την Ανατ. Μεσόγειο επισκέπτεται αυτές τις μέρες την Αθήνα, την Κύπρο και την Αίγυπτο
Επίσκεψη - αστραπή στην Αθήνα πραγματοποίησε ειδική ομάδα που έχει συστήσει το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών για την Ανατ. Μεσόγειο, με στόχο να συντονίσει την αμερικανική εμπλοκή στην περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αμερικανική ομάδα, μετά την Αθήνα θα ολοκληρώσει την επίσκεψή της με ανάλογες επαφές στην Κύπρο και την Αίγυπτο.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η στρατιωτική εμπλοκή δε θα εξελιχθεί στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, αλλά θα στηριχθεί σε διμερείς συμφωνίες των ΗΠΑ με πρόθυμους συμμάχους, «ικανούς» να φέρουν σε πέρας το εγχείρημα. Αυτός φαίνεται πως είναι και ο λόγος της επίσκεψης των Αμερικανών στην περιοχή.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το βάρος των στρατιωτικών επιχειρήσεων θα αναλάβουν δυνάμεις από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Βρετανία, την Τουρκία και το Κατάρ. Αμεση συμβολή στην επιχείρηση θα έχει και η Ελλάδα, με τις εγκαταστάσεις που διαθέτει και τις διευκολύνσεις που παρέχει συστηματικά στους ιμπεριαλιστές συμμάχους.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μεγάλο μέρος των στρατιωτικών δυνάμεων που θα συμμετάσχουν στις πολεμικές αποστολές έχουν ήδη αναπτυχθεί σε σημεία όπως οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο και η αμερικανική βάση της Σούδας, από τα οποία μπορούν άμεσα να αναλάβουν δράση. Οι πληροφορίες αυτές «δένουν» με όσα δημοσίευσε την Τρίτη ο «Ριζοσπάστης» για αναβαθμισμένη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στη βάση της Σούδας.
Συνδέονται, επίσης, με όσα είχε διαρρεύσει το αμερικανικό Ινστιτούτο Στρατηγικής Πρόβλεψης (Stratfor), το οποίο έγραψε ότι στην αμερικανική βάση της Σούδας προσγειώθηκαν στις 13 Σεπτέμβρη τουλάχιστον «μια ντουζίνα» αμερικανικά αεροσκάφη, τύπου «MC-130H», «HC-130N», «HC-130P» και «AC-130U», που, όπως σημειώνουν ειδικοί, χρησιμοποιούνται για την υποστήριξη επιχειρήσεων των ειδικών δυνάμεων.
Το Stratfor υπογράμμισε τότε την αξιοσημείωτη κινητοποίηση αμερικανικών και γαλλικών στρατιωτικών δυνάμεων, ώστε να μπορούν άμεσα να αναπτυχθούν σε περιοχές της Βόρειας Αφρικής (Λιβύη, Μάλι) και στη Μέση Ανατολή (Συρία).
Σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη», στις 21 Ιούλη, ομάδα Αμερικανών «ειδικών» είχε επισκεφτεί την Αθήνα προκειμένου να οργανώσει μια γιγαντιαία επιχείρηση μεταφοράς αμάχων από τη Συρία. Ο σχεδιασμός για την απομάκρυνση ξένων υπηκόων, που οργανώθηκε από τότε, έχει ως επίκεντρο την Κύπρο, η οποία έχει ήδη ετοιμαστεί για την υποδοχή περίπου 200.000 ανθρώπων που για διάφορους λόγους βρίσκονται στη Συρία.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: