Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Καλύπτει τα εγκλήματα του Ισραήλ το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου


Η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ με την ακόλουθη δήλωσή της καταγγέλλει το απαράδεκτο κοινό ψήφισμα που υιοθετήθηκε από την πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προχθές στο Στρασβούργο.
«H Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει το άθλιο κοινό ψήφισμα Λαϊκού Κόμματος - Σοσιαλδημοκρατών - Φιλελεύθερων και Πράσινων, το οποίο στηρίζει, καλύπτει και ενθαρρύνει με απροκάλυπτο τρόπο τα εγκλήματα του Ισραήλ, στον νέο πόλεμο που έχει εξαπολύσει ενάντια στον παλαιστινιακό λαό, στη Λωρίδα της Γάζας. Είναι βέβαια πασίγνωστο ότι οι ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σταθερά και συστηματικά στηρίζουν την ιμπεριαλιστική πολιτική του Ισραήλ, εξισώνοντας το θύτη με το θύμα. Αυτή τη φορά όμως, ο αντιλαϊκός συνασπισμός στο ευρωκοινοβούλιο ξεπέρασε και τον εαυτό του, σε εξαχρείωση. Την ώρα που μαίνεται ο εγκληματικός πόλεμος του Ισραήλ ενάντια στον παλαιστινιακό λαό, δολοφονώντας εκατοντάδες παιδιά, γυναίκες και γέροντες, το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο καταδικάζει τις επιθέσεις των Παλαιστινίων ενάντια στο Ισραήλ! Δε βρίσκει να πει ούτε μία λέξη για τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ ενάντια σε αμάχους Παλαιστινίους, ούτε καν ζητάει να σταματήσει η εγκληματική επέμβαση των Ισραηλινών δυνάμεων κατοχής στη Λωρίδα της Γάζας. Υπερασπίζεται τα εγκλήματα του Ισραήλ, αρκεί να είναι "αναλογικά" ! Πρόκειται για πολιτική αθλιότητα !

Τα ευχολόγια του ψηφίσματος για τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους και την αποδοχή των Παλαιστινίων από τον ΟΗΕ με το καθεστώς του κράτους μη-μέλους παρατηρητή, αποσκοπούν μόνο στο να εξωραΐσουν την εξόφθαλμη στήριξη του Ευρωκοινοβουλίου και της ΕΕ στο Ισραήλ, την ενθάρρυνση της επιθετικότητάς του ενάντια στους Παλαιστινίους και τους λαούς της περιοχής.
Καλούμε τους λαούς να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό και να δυναμώσουν την αντιιμπεριαλιστική πάλη τους: Να σταματήσουν οι δολοφονικές επιδρομές του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. Για ανεξάρτητο, βιώσιμο, κυρίαρχο Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Το σταμάτημα των εποικισμών και την αποχώρηση όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του '67. Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους. Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ. Την άρση κάθε αποκλεισμού των Παλαιστινίων στη Δυτική Οχθη και στη Λωρίδα της Γάζας. Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων κι άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές. Την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη του 1967, συμπεριλαμβανομένων των υψωμάτων του Γκολάν και της περιοχής Σεμπάα του Νότιου Λιβάνου.
Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να ακυρώσει τώρα τη στρατιωτική συνεργασία της με το Ισραήλ. Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας. Να μην δοθεί σπιθαμή εδάφους, θάλασσας και αέρα της χώρας μας για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά της Συρίας και του Ιράν, με καταστροφικές συνέπειες για τους λαούς, της Ελλάδας και όλης της περιοχής μας»
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: