Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Το βίντεο του Σαμαρά


Κάθε μέσο χρησιμοποιεί η κυβέρνηση προκειμένου να πείσει τον ελληνικό λαό να αποδεχθεί αδιαμαρτύρητα τη σφαγή των δικαιωμάτων του, την εξαθλίωση και τη φτώχεια προς όφελος του κεφαλαίου.
Λίγες ώρες μετά τη συμφωνία του Γιουρογκρουπ, που σηματοδοτεί νέα δεινά για τον ελληνικό λαό,  ο πρωθυπουργός ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook βίντεο με δικό του μήνυμα, όπου καλεί όλους τους Έλληνες να είναι ενωμένοι για να «πάμε μπροστά». 
Το βίντεο παρουσιάζει σκηνές από τον πόλεμο, την πείνα και τη δυστυχία του λαού, τις οποίες διαδέχονται πλάνα από τον Κ. Καραμανλή στη συμφωνία για την είσοδο της χώρας στην ΕΟΚ, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 στο Παναθηναϊκό Στάδιο, από το ...Ρίο Αντίρριο, το ...Μουσείο της Ακρόπολης, το ...ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, τα...ελληνικά νησιά, ειδυλλιακές παραλίες στη Ζάκυνθο και τις Κυκλάδες, τον περίπατο με τη Μέρκελ.
Ουσιαστικά, καταγράφει τις «μέρες και τα έργα» των εκπροσώπων της αστικής τάξης, από τα οποία επωφελείται αποκλειστικά και μόνο η πλουτοκρατία, τα διανθίζει ωστόσο με πλάνα του λαού, προκειμένου να  «στοιχειοθετήσει» τον ισχυρισμό ότι «Εμείς οι Έλληνες ξέρουμε καλά πως μόνο όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα».
Το μότο Σαμαρά είναι: «Η Ελλάδα έχει βρεθεί πολλές φορές μπροστά σε δυσκολίες κι όμως κάθε φορά έβρισκε τον τρόπο να προχωρήσει. (...) βρισκόμαστε ξανά μπροστά σε μια τέτοια στιγμή που πρέπει να θυμηθούμε ποιοι είμαστε και πού θέλουμε να πάμε. Η Ελλάδα τώρα ξεκινάει».
Παρουσιάζει τις αξίες της τάξης του, της αστικής τάξης ως αξίες όλου του λαού. Λέει στο λαό να παλέψει και να κάνει κι άλλες θυσίες για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών. Υποτιμούν και κοροϊδεύουν το λαό κατάμουτρα, όταν πουλάνε δήθεν ενότητα για να μας πείσουν ότι εργαζόμενοι και πλουτοκρατία έχουν τα ίδια συμφέροντα.
Το θράσος τους ξεπερνά κάθε όριο. Και το κάνουν και βίντεο. 
Καμιά αναμονή και προσμονή δεν πρέπει να δείξει ο λαός. Αντεπίθεση τώρα.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: