Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012

Βήμα πίσω η ΕΡΤ για Αρβανίτη - Κατσίμη


Ως «ακραίο μέτρο», χαρακτηρίζει την «τυχόν απομάκρυνση» των δύο δημοσιογράφων της «Πρωινής Ενημέρωσης» Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένας Κατσίμη, ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΡΤ ΑΕ Νίκος Τέλλης, στο πλαίσιο σχετικής συζήτησης που διεξήχθη χτες εκτός ημερησίας διατάξεως στο Διοικητικό Συμβούλιο. Με γραπτή δήλωσή του κάνει γνωστή την πρόθεση του ΔΣ της ΕΡΤ να υπάρξει «επαφή της διοίκησης με τους δύο δημοσιογράφους για «να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις και να εξαντληθεί κάθε περιθώριο εκτόνωσης της έντασης που δημιουργήθηκε μετά το επίμαχο περιστατικό της εκπομπής και όσα επακολούθησαν».
Παράλληλα, εμμένει στην θέση ότι υπήρξαν «παραβιάσεις κανόνων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας εκ μέρους των παρουσιαστών της εκπομπής», ενώ κάνει λόγο περί «προσωρινής απομάκρυνσης» τους. Μάλιστα, προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέει ότι αν «τυχόν η απομάκρυνση των εν λόγω δημοσιογράφων προσλάμβανε μόνιμο χαρακτήρα θα επρόκειτο για ένα μέτρο ακραίο, δυσανάλογα επαχθές και περιοριστικό της δημοσιογραφικής ελευθερίας και, ως τέτοιο, θα κινδύνευε να αδικήσει την εμπεδωμένη στο τηλεοπτικό κοινό εικόνα σοβαρότητας, αντικειμενικότητας και πολυφωνίας που γενικώς έχει και οφείλει να έχει η ΕΡΤ ως αξιόπιστη δημόσια τηλεόραση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κρύβουν την αιτία

Η Δυτική Αττική βρίσκεται ξανά στην επικαιρότητα, για τους 16 νεκρούς και τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσαν οι προχτεσινές πλημμύ...