Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Ενσωμάτωση του λαού στη λογική της αστικής διαχείρισης


Την αντιστοίχηση των οργανωτικών δομών και της λειτουργίας του, με τον νέο ρόλο που του έχει ανατεθεί στο πλαίσιο του αστικού πολιτικού συστήματος, για ενσωμάτωση του λαού με δόλωμα μια μορφή διαχείρισης, που όμως σε ό,τι αφορά στα λαϊκά συμφέροντα δεν δίνει καμία απολύτως διέξοδο, επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό έγινε καθαρό και στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Αλ. Τσίπρας, ενόψει της πανελλαδικής συνδιάσκεψης του σχήματος, το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο.
Εκεί θα τεθεί επί τάπητος η ενιαιοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και θα δρομολογηθεί το ιδρυτικό του συνέδριο, έτσι που να «χωνευτεί» το κομμάτι του ΠΑΣΟΚ που βρήκε στέγη στον ΣΥΡΙΖΑ και να δουλευτεί παραπέρα η μεθόδευση υφαρπαγής της λαϊκής ψήφου στις επόμενες εκλογές, που προέβλεψε ότι θα γίνουν με όρους διπολισμού και στη βάση του ψευδεπίγραφου διλήμματος «μνημόνιο - αντιμνημόνιο» όπου θέλουν να εγκλωβίσουν τον λαό.

Συστατικό στοιχείο αυτής της διαδικασίας θα επιδιώξουν να αποτελέσει η αναδιοργάνωση του συνδικαλιστικού κινήματος, με τον Αλ. Τσίπρα να αφήνει να εννοηθεί ότι ρόλο θα παίξουν γνωστοί και μη εξαιρετέοι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, προφανώς λόγω της εμπειρίας τους στον αφοπλισμό της εργατικής τάξης, τον αποπροσανατολισμό της και στην υπονόμευση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αξίωσε για πολλοστή φορά απ' τον λαό να γίνει συμμέτοχος στη διαδικασία εξαπάτησης και ενσωμάτωσής του, στηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, υποτάσσοντας τον αγώνα του σήμερα στο αίτημα για εκλογές και αύριο, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναρριχηθεί στον κυβερνητικό θώκο, να θέσει τους αγώνες του στην υπηρεσία της δήθεν φιλολαϊκής διαπραγμάτευσης με την ευρωενωσιακή λυκοσυμμαχία.
Σε ό,τι αφορά στο περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης επανέλαβε τα περί ευρωπαϊκής ρύθμισης του χρέους, έτσι που να εξοικονομηθούν χρήματα για την ενίσχυση της πλουτοκρατίας. Άλλωστε, κατηγορηματικά δήλωσε ότι, πρώτη προτεραιότητα είναι η επαναλειτουργία της καπιταλιστικής οικονομίας και η ανάπτυξή της, συνδέοντάς την δημαγωγικά με μέτρα τόνωσης της ενεργούς ζήτησης. Ωστόσο ήταν επίσης σαφής, όταν είπε ότι δεν πρόκειται να επαναφέρει μισθούς, συντάξεις κλπ. στα επίπεδα του 2009, διαψεύδοντας τα ίδια τα λεγόμενά του πριν λίγες μέρες στη Λάρκο, όπου υπόσχονταν ότι θα τα αποκαταστήσει με ένα νόμο και σε ένα άρθρο.
Αναμενόμενο το ότι δεν απέκλεισε συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες ούτε με άλλες δυνάμεις που ενδεχομένως προκύψουν απ' τη διάσπαση των σημερινών, αναγνωρίζοντας εμμέσως ότι το πλαίσιο που θέτει είναι ευρύχωρο όσο και αυστηρά εντός των τειχών της αστικής διαχείρισης.
Είχε παρόλα αυτά το θράσος να εγκαλέσει το ΚΚΕ, ότι του ασκεί δήθεν δεξιά κριτική με την ατζέντα του Σαμαρά, επειδή αρνείται να γίνει συμμέτοχο στην αστική διαχείριση.
Πηγή:902.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Βρε μπας και το "Τσίπρας" είναι ψευδώνυμο;
Βρε μπας κι είναι δισέγγονος του Γεωργίου Παπανδρέου, του επωνομαζόμενου και "παπατζή", που είχε το παρατσούκλι "γέρος τής δημοκρατίας";

Μπας δηλαδή κι ο Τσίπρας είναι εγγονός τού Ανδρέα Παπανδρέου, που έλεγε ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο, αλλά εννοούσε τους συδικαλιστές τής ΠΑΣΚΕ για να βολεύονται κι αυτά τα πασοκολαμόγια απ' των καπιταλιστών το ...καλοστρωμένο τραπέζι και πάντα στις πλάτες τού λαού;

Μπας λοιπόν κι είναι εντέλει ο Τσίπρας γιος τού Γεωργίου Παπανδρέου, του εγγονού τού παπατζή και γιου τού Ανδρέα, που έλεγε "λεφτά υπάρχουν", αλλά εννοούσε ότι σ' αυτά έχουν δικαίωμα μόνο οι καπιταλιστές,
γι' αυτό ο λαός όφειλε να βγάλει και την τελευταία μπουκιά απ' το στόμα του και να την καταθέσει στο ταμείο των καπιταλιστών;

Μήπως λοιπόν η συγγένεια εξ αίματος είναι που ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκε ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑ;
Όχι δηλαδή ότι προσωπικά είχα αμφιβολία για το πώς θα εξελισσόταν ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αλλά λέω...
Μπας...
Γιατί λένε πως το αίμα, νερό δε γίνεται.
Υπομονή. Θα μάθουμε.
Και πού ξέρετε;
Ίσως τελικά αποδειχτεί ότι ο Τσίπρας είναι ...εγγονοανηψιός τού Καραμανλή με το παρατσούκλι "εθνάρχης".
ΕΡΕ..., τι... Συγνώμη, λάθος.
Ε, ρε, τι έχουν να δουν τα μάτια μας μ' αυτήν την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού...

Μη με παρεξηγήσετε. Σάτιρα κάνω...

ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ