Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Κουτσούμπας:Νέα κούρεμα σημαίνει νέες περικοπές

Αποδέσμευση από την Ε.Ε. με μονομερή διαγραφή του χρέους και των μνημονίων για να βγει η χώρα από την κρίση ζητά ο νέος γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ και εκτιμά ότι ένα νέο "κούρεμα" θα συνοδευτεί από νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας με συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής απευθύνει κάλεσμα στους εργαζομένους να μην πέσουν στην παγίδα στηρίζοντας μια κυβέρνηση με πρόσημο "αριστερό" ή "δεξιό" σημειώνοντας ότι η αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού είναι σε εξέλιξη με τη δημιουργία του δίπολου ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.
"Η αντιπαράθεση ανάμεσα στους δύο πόλους, τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ -που γίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως η αντιπαράθεση ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια- εκφράζει και την αντιπαράθεση ανάμεσα σε μερίδες της αστικής τάξης για το ποιος, ποια κυβέρνηση συνεργασίας, με πυρήνα τη ΝΔ ή με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει προφανώς, με παραλλαγές, την καλύτερη συνταγή διαχείρισης της κρίσης για λογαριασμό του κεφαλαίου και της ΕΕ", σημειώνει χαρακτηριστικά ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας η πρόταση που έχει καταθέσει το ΚΚΕ είναι η μόνη φιλολαϊκή.
Παράλληλα, εξαπολύει επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι μαζεύει συστατικές επιστολές από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και τον ΣΕΒ δίνοντας συνεχώς εξετάσεις, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι έχει μετεξελιχθεί στο σημερινό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Πυρά εξαπολύει και κατά της Χρυσής Αυγής, χαρακτηρίζοντάς την «γέννημα- θρέμμα του σάπιου συστήματος που την αξιοποιεί για να χτυπήσει το εργατικό λαϊκό κίνημα».
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: